MIN ALLRA FÖRSTA DIGITALKAMERA

Publicerat: 2010-02-28 / 12:39:18

Tjoho!

Hittade min allra första systemkamera som jag fick i födelsedagspresent när jag fyllde 19 år:) Minns att jag vart så himla glad när jag fick den.


FINLAND FINLAND FINLAND

Publicerat: 2010-02-28 / 11:17:38
Hej och hå!

Vilket trevligt litet uppvaknande det vart efter 13 timmar sömn??!!! ;)

FINLAND TOG BRONS!!!!!!!, härligt härligt må jag ju säga.

 


70 MIL AV SNÖ, SNÖ, SNÖ OCH MERA SNÖÖÖÖÖÖ!!!!!!

Publicerat: 2010-02-27 / 19:54:45
Hej!

Farsan kan aldrig välja en dag då man BARA ska köra 70 mil. Nä, utan det ska helst vara lite av en utmaning också, helst snöstorm eller någon annan sort storm eller så. Denna dag passade alldeles perfekt, för det har ju snöööööööat som f*n *jippeee*  

Så idag har jag kommit på en sak och det är att jag verkligen inte tål snö, 70 mil av bilkörning i snökaos har fått mig att inse detta. Första 15 milen var vägen inte ens plogad, det snöa från himlen, det spruta snö från bilarna framför, det spruta snö från bilarna som jag mötte och det yrde snö från plogkanterna. När det väl var plogat, ja då började vräka ner ännu mer snö från himlen, ungefär som naturen skulle kompensera för att det var plogat.

Snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö och snö hela 70 milen.

Men nu är man framme i alla fall:) Har fått mat och har bada bastu och fått på mig ett par myssockor och jag kommer nog somna som en klubbad säl inom en väldigt snar framtid.


(myssockorna är på)

NY KLIPPT OCH JAG KÄNNER MIG MER SOM EN MÄNNISKA;)

Publicerat: 2010-02-26 / 19:54:21
Hej och hå!

Idag har jag varit och klippt av barret igen, kan säga att det behöves verkligen=P Såg ju inte klok ut, så det har varit mössa som har gällt i ett bra tag nu, för att slippa se eländet. Frissan sa i och för sig också att mitt hår växer som ogräs och jag kan verkligen hålla med;)

Hade tänkt lägga ut en före och efter bild men vart bara efter bild efter att jag funderat en stund *skratt*

Trott eller ej men jag är glad i det verkliga livet;)

TÄVLING PÅ GALLERIX+AVMASKNINGSMEDEL (inte till mig dock)

Publicerat: 2010-02-25 / 22:03:10

(Bild från Paris 2009)

Syrran tipsa om en fototävling på Gallerix hemsida i sammarbete med Ticknett, man skulle skicka in en stadsbild och man kanske ska skicka in någon från resan till Paris, få se om jag hittar någon bra bara.

Var och hämta ut avmaskningsmedlet till mina två katter (eller ja, Nuttisen är ju inte min katt men nästan en liten del i alla fall*skratt*). Nuttisen vart i alla fall dygnsur på mig, fast det bara var en salva som man kladda bak i nacken, men ändå, hon har gått runt som om hon fått ryggskott och blänger på mig sen dess. Men jag gav hon lite gott att äta, i hopp om att hon ska smälta lite och bli min kompis igen *håller tummarna*. 

 FÖRLÅT ALLA MINA SVENSKA VÄNNER:)

Publicerat: 2010-02-25 / 20:12:16
Men nu måste jag få ge igen lite:Nu kan svenskarna göra medaljer av ananasringar istället=P

Suttit och kollat på Damhockey mellan Sverige-Finland och jag säger då det, jävlar va de kan slåss=P Svensken gav en rak höger till finska målvakten alldeles nyss. . .


DRAVEL OM INGENTING

Publicerat: 2010-02-25 / 15:29:54
God dag!

Varit en sväng på stan och ätit tårta *mums*

Det vart ingen barnfotografering idag, för det är fortfarande så himla kallt ute, så jag tänkte jag skulle ha knäppt lite kort på vår vackra stad men det vart inget med det heller, vart så kallt när jag gick till bilen när solen hunnit försvinna så jag for istället på lillänge och inhandlade massor till katten.

Jag kolla efter finare vårskor också, men hitta inga bra precis, klackarna är ju så jävla höga nuförtiden så att min höjdskräck blir ju bara värre när jag kränger på mig ett par såna, inte så himla kul heller att blir en 185 cm lång bambi på hal is på stans gator heller=P Så det vart inget köp.

Sen har jag tappat bort mitt minneskort till kameran plus motljusskyddet, det är som pappa säger att när det är glest uppe i mitt huvve så är det, inte så mycket att göra åt det=P Han är nog mest glad att jag inte virra bort mig själv på dessa 25 år som jag levt.
HJÄRTAN. . .

Publicerat: 2010-02-24 / 22:09:22I brist på annat, så fick jag lite inspiration från Things you remember och gjorde några hjärtebilder ikväll:)


EL NINJO

Publicerat: 2010-02-24 / 20:05:02Kom ihåg när jag skulle fotografera denna häst i somras.

Vet inte om jag redan skrivit om det tidigare, men jag är liiiiiite rädd för hästar och jag tror att folk som såg mig i hagen då, måste ha tyckt att det såg roligt ut när jag kuta upp på stenen med kameran i högsta hugg lite då och då för jag trodde hästen skulle äta upp mig, eller åtminstone bita mig. (Sen är detta ingen häst, utan en liten ponny, fast egentligen är det en hingst)


GOLV!!

Publicerat: 2010-02-24 / 15:56:10
Hej och hå!

Sitter och funderar lite på lägenheten, kollat lite på golv och ska jag bo kvar här så är ett golvbyte ett måste. Har lite pengar kvar i reparationsfonden så då kan man ta ur de pengarna:)

Farsan som är på besök, har fari runt med borrmaskin, mejsel och skruv och fixa allt möjligt här hemma hos mig, vet inte vad som var problemet men han tyckte inte om min gardinstångsupphängning *host* Kanske att han störde sig på att stången var sne eller att det fanns ca 5-6 extra borrhål i väggen eller nått sånt;)

Ska åka och valla farsan i stan en stund nu. . . hade gött. . .


ALINA

Publicerat: 2010-02-23 / 19:27:36
Den här reklamen tycker jag är sjukt rolig, vet inte varför men varje gång den kommer på tv så garvar jag åt den:


TAPETSERING AV KÖK

Publicerat: 2010-02-23 / 18:04:34


Har bott här i två och ett halvt år och när jag flytta in så tapetserades alla rum i lägenheten, i köket vart det fult med tapeten längst väggen, eftersom det inte är riktigt raka väggar och tak, typ någonting sånt.

Köpte en bord för väldigt länge sen men det har inte kommit upp än tyvärr, men idag så sitter den uppe:) Det kanske inte är det modernaste, men vart bättre nu än vad det var innan i alla fall.

FENOMENET BLOGGAR

Publicerat: 2010-02-23 / 15:35:08
God dag!

Har suttit och funderat väldigt länge på fenomenet bloggar, bloggande och bloggskrivare och allt som har med detta att göra. Visste ni t ex att det finns en högskolekurs i hur man skriver blogg??!!

Det mest tragiska med allt detta är väll ändå att de mest kända bloggerskorna/arna är de som hasplar ur sig mest dumheter känns det som. Ju elakare man är destå mer läsare får man, Ju mer man klankar ner på andra destå bättre. Man ursäktar sig med att personen i bloggen är inte personen i verkligheten, men det är ju ändå en person som skriver det de skriver på nätet, eller hur? Tror dessa bloggare verkligen att allmänheten kommer att göra skillnad på bloggperson och person i verkligheten? Nja, det tror jag inte. 
  
En annan sak jag funderar över är varför man orkar fortsätta skriva när majoriteten av kommentarerna är elaka, vidriga och till stor del handlar om personangrepp? Visst att dessa bloggare tjänar pengar på sina bloggar, men är det verkligen värt pengarna? Är det värt att dag in och dag ut bli utskrattad, hånad och dumförklad för sina rätt korkade inlägg emellanåt bara för att tjäna en slant? Ja, jag vet att vissa kan tjäna rätt mycket pengar, men jag personligen tjänar hellre de pengarna på ett betydelsefullt jobb än tjänar de på att bli nedtryckt. 

När man är 14-15 år så har alla rätt korkade åsikter om livet och de flesta i den åldern tror säkert att de kan allt och vet allt. När jag själv var i den åldern så trodde jag att jag ägde hela världen, inge kostigt med det. Men sen växer de flesta upp och inser att "nja, riktigt så var det kanske inte, man inser att man aldrig kommer veta allt om allt och ha stenkoll, det kommer lixom med ålder och erfarenhet". Många saker man gjorde när man var yngre är rätt pinsamma idag och man är lixom glad att inte så många minns allt som hände under de galna tonårstiden=P

Skillnaden idag och för tio år sen när jag växte upp (GUUUUUD VAD DET LÅTER SOM VÄLDIGT LÄNGE SEN), är den att vi hade inte möjlighet att starta bloggar och skriva och lägga ut bilder på ALLT det pinsamma vi gjorde, tänkte och tyckte, men det kan man idag. Jag undrar hur dessa ungdomar kommer tycka när de växer upp och blir äldre om att i princip ALLLT de tyckte och tänkte då, finns på nätet och är kännt bland många?

Är alla påhopp och pinsamheter verkligen värt 2 extra tröjor i veckan köpta på Gina Tricot? 

VINTER ELLER VÅR

Publicerat: 2010-02-23 / 13:31:06
Hej!

Fasiken vad kallt det är nu, över -30, förstår inte hur det kan hålla i sig så här länge:/ Hoppas hoppas det vänder snart, för det går ju inte att gå ut eller nånting när det är så här kallt.Va glad jag blir den dagen brunslocken syns på backen återigen. .

TACK FÖR IDAG OCH GOD NATT:)

Publicerat: 2010-02-22 / 22:43:09BALLOOO

Publicerat: 2010-02-22 / 21:27:08


Lovade ju att lägga ut bilder på Balloo förut, men vart så mycket annat så det hanns inte riktigt, men här kommer en. Hade som inte trott att det skulle vara så här mycket snö, så Balloo vart mest förskräckt när vi pulsade ut i djupsnön stackarn:/


NUTTISEN FICK ETT TOKRYCK=P

Publicerat: 2010-02-22 / 14:44:52


Tog en liten paus från pluggandet och lägger upp en bild på sötnosen min:)

Pappa har frågat flera gånger om katten är en lugn eller en hyperaktiv katt och jag har berättat hur lugn och snäll hon är (vilket hon faktiskt är). MEN i morse då fick hon nå slags ryck och kuta runt runt i lägenheten, hon lät och jama också samtidigt, fick PANIK och tänkte att NEJ NEJ  lugna dig lille vän, pappa är på väg *skratt*

Men det verkar ha gått över nu, för hon ligger och snarkar så snällt i sängen igen, kanske hon bara visa hur glad hon var för att solen sken ute för första gången på länge;)

LÅTER BILDEN TALA OM VAD SOM STÅR PÅ SCHEMAT IDAG:/

Publicerat: 2010-02-22 / 13:07:44

NUTTISEN

Publicerat: 2010-02-21 / 23:20:28

Hej och hå!

Nu är städningen klar, tyvärr vart jag utan mjölk så jag var tvungen att gå ut i snöstormen och gå upp till affärn:/ Men men, det gick bra i alla fall, för nu är man hemma igen.

Idag störde jag Nuttisen igen och tog några kort (har inte någon annan att störa just nu). Hon var inte på nå vidare humör dock, men några kort vart det i alla fall:) Här är en av dem:

BLOGGTORKA. . .

Publicerat: 2010-02-21 / 16:20:16
Hej!

Har verkligen fått någon slags bloggtorka och har ingenting att skriva om känns det som, inte för att det jag brukar skriva om är så där extra spännande på något sätt men endå, inte ens katten har käkat på några blommor som jag skulle kunna skriva om;)

Har i alla fall försökt städa idag, men nu tog jag en liten paus och ska dricka kaffe och surfa på nätet. . .


HEMSIDA

Publicerat: 2010-02-20 / 23:19:06
God kväll!

Har käkat glass (tofu) med kolasås och nu mår man riktigt illa, man mår alltså som man förtjänar ungefär. Har fått låna en bärbar dator igen, så nu kan jag sitta i soffan, glo på tv och surfa samtidigt, lite lyxigt så där faktiskt.

Ska nämligen åka upp till mina föräldrar och då måste jag ha en dator så jag kan göra läxor och lite sånt och farsan är ju värsta hackern, så hans dator får man ju inte låna *skratt* Skönt att ha en egen.

Ja det blir inte vettigare än så här ikväll och inga bilder heller, för såna har jag inte på den här datorn och jag orkar inte förflytta mig två meter till min egna dator för att hitta någon passande bild, lat jag vet.

Får fundera om jag ska kolla efter ett porträtt kollage och lägga upp på bloggen lite senare.

Ja just skrev ju hemsida som rubrik och det var ju egentligen det jag skulle skriva om, har laddat hem program för just hemsidor och ska se om jag kan lyckas knåpa ihop någonting, vore roligt att testa på. Men ska kontakta killen som skulle hjälpa mig med hemsidan till veckan i alla fall, för tills den ska vara klar så har inte jag hajat någonting om programmen *skratt*

Hoppas alla har en trevlig Lördags kväll i alla fall. . .

FÖNSTER

Publicerat: 2010-02-20 / 02:50:33

Måste ha haft någon slags fönster mani förr i tiden för jag hittar en hel del bilder som jag tagit på olika fönster lite här och där och sen också i en väldigt konstig vinkel. Hm, ibland undrar man.
UTVECKLING FRÅN 2008-2010

Publicerat: 2010-02-20 / 01:24:47

Hej!

Har suttit och fördrivit min tid med att kolla igenom lite gamla djurbilder som jag tagit sen 2008 då jag började läsa fotografisk bild A och det har blivit en utveckling i alla fall måste jag säga. Känns nästan pinsamt att lägga ut korten från 2008, som man då tyckte va rätt fina, men som man nu inser inte kanske va så fina ändå. Men egentligen alla är vi väll barn från början och det är roligt att se att man lärt sig någonting.

Eller vad tycker ni?

Funderar på att göra likadant med lite porträttbilder också någon dag:)


CAROLINE OCH BELLA TILLSAMMANS

Publicerat: 2010-02-19 / 22:09:21Alla bilder på Caroline och Bella är tagna vid Frösö Strand för er som kanske undrar


CAROLINE-del 2

Publicerat: 2010-02-19 / 02:14:51
Vad tycker ni?:)


NOTERING!

Publicerat: 2010-02-19 / 01:57:36
Hej!

Blir så fruktansvärt irriterad att när man laddar upp bilder på blogg.se så mattas de av och blir "mjuka". Jag gör exakt så man ska göra för att "bibehålla kvalitén" på bilderna, men ändå så blir det stor skillnad på vissa bilder, inte alla dock, detta gör mig väldigt irriterad.


BELLA

Publicerat: 2010-02-18 / 15:22:57


Hej och god dag!

Pluggning har det stått på schemat idag, pust, stonk och stön säger jag bara. Motivationen är inte riktigt på topp och då hittar man på en massa annat att göra, som t ex att göra i ordning bilder:)

Här är några stycken på söta Bella från igår:

 

 Bella han köra ner nosen i snön innan det var dags att ta kort som ni ser *skratt* sen snöade det också lite granna. . .


CAROLINE-del 1

Publicerat: 2010-02-18 / 02:45:35


Hej!

Här kommer två bilder från dagens fotografering:

 


FOTNING, KAFFE MED MJÖLK OCH KAKOR:)

Publicerat: 2010-02-17 / 15:19:09

Hej och hå!

I morse när jag klev upp så mindes jag att jag inte hade någon mjölk hemma. En morgon utan kaffe med mjölk är lika med en morgon som inte existerar i min värld. Men som tur var så hitta jag lite grädde i kylen, men kaffet smaka inte precis gott, men fick i mig en kopp i alla fall.

Så när jag fotat klart Caroline och hennes hund Bella i tio minusgrader, med stelfrusna fingar och fick komma in i värmen och Carro gjorde kaffe åt mig, så kändes det som man var i himmelriket. Som ni ser nedan så vart det bakning och för ovanlighetens skulle så kan jag säga att jag bakat, eller ja Carro gjorde degen och grädda dom, men jag rulla ihop dom i alla fall, så man kan säga att jag 1/3 bakade eller nått sånt;)

 

Vi hade en sån här "Dum och dummare moment" där ute i kylan, som jag nämnde så var jag stelfrusen om mina händer, men jag härda ut och fota så gott jag kunde, tills Carro efter ett tag säger att "Ja, men jag har ett par extra vantar på mig, vill du ha?" och tog av sig ett par av sina och gav mig *skratt* (Ja för de som inte minns den scenen i filmen, så är inte detta alls roligt, men jag och Carro hade roligt åt det i alla fall).


IGOR

Publicerat: 2010-02-16 / 23:30:55

God kväll!

Det är så synd att ALLT ute är bara vitt:/ Men här kommer två bilder på den stilige herren Igor i alla fall i den vita snön. . .
PS. Lägger ut bilder på Balloo i morgon:)


TÄNKT OM JAG BARA VILL HA EN SEMLA DÅ???!!

Publicerat: 2010-02-16 / 18:32:00SOVIT TOLV TIMMAR I STRÄCK

Publicerat: 2010-02-16 / 11:56:29
God dag!

Har sovi i nästan tolv timmar, vart sjuk trött igår och gick och la mig strax efter tio, men sov lite som en kratta tyvärr:(

Men nu ska jag bara slänga i mig lite mat och sen fara iväg och fotografera Balloooooooo. . .
FOTOUPPDRAG:)

Publicerat: 2010-02-15 / 20:08:57

God kväll:)

Nu när det är mer bestämt så tänkte jag bara berätta att jag har fått i uppdrag att fotografera ett bröllop i sommar *ska bli superkul* Idag pratade jag för första gången med den "blivande bruden" och hon verkar vara supertrevlig:)

Andra planerade fotograferingar är:

-På onsdag blir det fotografering av Caroline och hennes hund

-nästa vecka ska jag fotografera två små söta barn.

Men i morgon ska jag fotografera den här krabaten:
Börjar att få till lite bilder till portfolion, vilket känns super roligt:)


LISA-del 3

Publicerat: 2010-02-15 / 02:57:32
Så där ja, lite mer bilder återigen. I morgon så ska jag fortsätta ragga fler som vill ställa upp och bli fotograferade:)


ÄNDRAT LITE I FÄRGERNA

Publicerat: 2010-02-15 / 02:53:54
Hej!

Det var några som meddela att texten i rubrik, inläggsidan och presentationen var för ljus och nu har jag ändrat på detta (förutom presentationen), Ska fixa en bättre presentationsbild också, för riktigt så allvarlig och bister är jag inte i verkligheten;) Men ni får gärna hojta till om ni fortfarande tycker det är för ljust, så ska jag mörka ner det hela lite till:)

Vet också att kategorierna är lite muppig fortfarande, men ska ta tag i detta i morgon, min hjärnkapacitet är lika med noll just nu efter allt pluggande i helgen *skratt* Man ska inte begära för mycket av stackars mig.
TULPAN MARODÖREN- NUTTISEN

Publicerat: 2010-02-14 / 23:17:56

God kväll!

Nu tänkte jag avslöja Nuttisen hemliga sattyg som hon gjorde idag. Jag förstår om ni suttit hemma i era soffor och väntat med spänning på det stora avslöjandet, så håll i er för här kommer det;)

Det hela började med att jag klev upp i morse och såg att en tulpan var död, det kändes lite mystiskt att den skulle vissna på det sättet som den hängde i vasen. Men men tänkte inte så mycket på det. Men jag hittade en till död tulpan lite senare på dagen och tänkte att "ja, det var allt konstiga tulpaner jag hade som vissna på detta vis".

Men sen när jag satt i vardagsrummet, så hörde jag lite prassel i köket och jag gick dit för att se vad det var. Det var Nuttisen som satt på köksbordet och jag hade kameran i närheten så jag tog några kort när hon så sött sniffade på tulpanerna. Men efter en stund, mitt framför ögonen på mig så tar hon en STOR tugga på mina tulpaner och slaffsar i sig, den lilla marodören.

Ja så nu fick ni reda på vad mina stackars tulpaner har råkat utför för grymt öde, bildbevis finner ni nedan:
Jag känner att jag måste börja jobba eller skaffa mig en hobby, för mina historier på bloggen börjar nog bli allt för små och obetydliga som ni kanske märker *skratt*  


SOL, PLUGG OCH SATTYG

Publicerat: 2010-02-14 / 16:36:03
Hej och hå!

Vilket underbart väder det har varit idag, tyvärr har jag inte kunnat tagit del av den för jag har behövt ta igen lite pluggning, såååå typiskt mig.  Men men nu pluggar man verkligen inför sin egna framtid, så det känns både roligt och givande:)

Ska visa vad nuttisen gjorde sen senare ikväll, för hon är inte så oskyldig som hon kan se ut vid första ögonkastet *skratt*
GLAD ALLA HJÄRTANSDAG PÅ ER ALLA:)

Publicerat: 2010-02-14 / 02:59:06


Tänkte bara önska alla en glad alla hjärtans dag:)


NY DESIGN OCH MACRO

Publicerat: 2010-02-14 / 02:33:50
Ja jag vet, en ny design *igen*;) Meeeeeen, kunde ju inte låta bli och knåpa ihop denna. Det är egentligen så att jag vill att den ska matcha min blivande hemsida lite mer, så därför designa jag om igen. Jag verkar rätt ombytlig av mig som ni kanske märker *skratt*. Men nu är denna design här för att stanna. . . (tror jag).

Idag har jag i alla fall lekt lite med mitt macroobjektiv, det var väldigt länge sen jag gjorde det och hade nästan glömt bort hur roligt det är vara lite kreativ med ett macroobjektiv.

Det var mina fina tulpaner som fick utstå mitt fotande idag:
FARSAN!

Publicerat: 2010-02-13 / 12:38:17

God morgon!

Måste bara säga att den här filmen vill jag seeeeeeee:

Verkar ju vara störsköööön:)


LISA-del 2

Publicerat: 2010-02-13 / 02:01:20
Hej!

Här kommer två bilder till från gårdagens fotografering:
HEMTENTA. . .

Publicerat: 2010-02-12 / 14:49:37

Hej och hå!

Idag är det fredag och då är det tänkt jag ska sätta mig ner och göra en hemtenta. Klockan är halv tre och jag har inte hunnit börja än:/ Så detta kommer bli en rolig fredagkväll med andra ord *skratt* Får hoppas att det inte är så mycket som ska göras, så man blir klar lite fort så där.

LISA-del 1

Publicerat: 2010-02-12 / 01:26:46

Ja detta är dagens resultat av fotograferingen, som jag tidigare nämnde så såg det inte lovande ut med vädret i morse, men sen vart det som tur en stunds uppehåll i alla fall. Va fortfarande osäker i morse på vart vi skulle fotografera, det är ju så MYCKET snö överallt, men fick låna en bil så jag for snabbt och kolla in en plats som jag vet brukar vara fin, en brygga vid Storsjön. Men var som sagt osäker på snömängden och om man skulle kunna ta sig dit eller inte. Men det var grönt så jag for och hämta upp tjejerna och så for vi tillbaka dit, slapp vi också gå till den sjön jag egentligen tänkt vi skulle vara på:)

Tycker det är super att folk vill ställa upp som modeller åt mig, så att jag dels får öva på att fotografera människor och för att få lite bilder att kunna visa upp om det skulle behövas.

För varje gång man fotograferar människor, så lär man sig alltid någonting om inställningar på kameran, vinklar och hur folk ska stå, sitta eller ligga för att det ska bli ett bra resultat. Det är verkligen som de säger "övning ger färdighet".

En bild från idag:

Vad tycker ni? :)


Hektiskt med semlor. . .

Publicerat: 2010-02-12 / 01:19:44
God kväll!

Vilka hektiska två dagar man haft, när man inte är van vid det så blir man helt slut ju *skratt*. Igår var jag i alla fall på bio och såg the Wolfman och kan väll inte riktigt säga att det var en riktig höjdarfilm, den var inte dålig, men hade nog hellre sätt den hemma i soffan än i en biosalong. En riktigt bra film på bio är en film som gör att man glömmer bort hur ont det är efter att tag och sitta i de rätt obekväma stolarna, under The wolfman så funderade jag måååånga gånger på hur obekvämt mitt sittande började att bli;)

Idag var det också fotografering som jag surrat om, när jag klev upp så trodde jag att jag skulle dö, det snöade nämligen ute:/ Men efter en timme drygt blev det uppehåll och vi skyndade oss ut och tog lite kort. Ska lägga ut lite bilder från idag lite senare.

Ikväll fick jag besök av två grabbar som bjö på temlor och Winerbröd, Wienerbröden är min favorit, temlor not so mutch, tycker inte om mandelmassan men resten går att äta:) vi fika och glodde på 2 1/2 män och surra innan de drog till stan för att kolla på Avatar, att själv sitta i en biosalong i tre timmar en kväll till kändes inte riktigt lika lockande för mig dock:)
Efter sig lämnade de TRE Wienerbröd. . . *stackars mig*

SUCK, STONK OCH STÖÖÖN. . .

Publicerat: 2010-02-10 / 12:30:56

God morgon!

Idag är en sån dag då ingenting känns roligt, allt känns bara onödigt jobbigt att behöva göra och det känns som all luft gått ur kroppen.

Måste plugga, måste fara på affärn måste gå och kolla vart vi ska fotografera i morgon och måste äta frukost, (till och med den sista delen känns allt för jobbig *skratt*).


(Tänk om man skulle ha fått varit en katt ändå, bara ligga och jäsa på dagarna)

Nä måste inte. . Så var det ja;)


FÖRLOVNING

Publicerat: 2010-02-10 / 01:59:58

En bild som jag tog när syster hade förlovat sig:


VÅFFLOR, HEMSIDA OCH FOTOGRAFERING. . .

Publicerat: 2010-02-10 / 01:33:13

Hej och hå i stugan!

Ikväll vart det våffelkväll med brudarna (första gången det INTE blir tacos *skratt*), jag vart utsedd till våffelmästare och fick stå och grädda våfflorna och måste ju skryta och säga att om det är nått jag kan så är det att grädda våfflor=P

Har suttit och designat min blivande hemsida efter att jag kom hem och den är i stort sett klar, nu fattas det bara någon som kan förverkliga det genom att fixa allt så det funkar på nätet också;)

I övermorgon ska jag börja med mina fotograferingar till min portfolio och först ut är en vän till mig som är så snäll och ville ställa upp:).
(Bilden är tagen för länge sen den också)


BARNPORTRÄTT FRÅN FÖRR

Publicerat: 2010-02-09 / 13:06:54En liten bild till på denna lilla sötnos:)


STÄDDAG

Publicerat: 2010-02-08 / 13:57:26
Hej och hå!

Idag är det återigen städdag. Hörde med nuttisen om inte hon kunde hjäpa till, men jag tror hon tycker att jag kan det där bättre själv och dessutom så skulle hon nog tillägna dagen till att vila upp sig som det verkar;)Nuttisen börjar bli en riktig fotomodellskatt. För nu förtiden, varje gång jag tar fram kameran börjar hon posera och åma om kring på filten sin *skratt*

BILDKRITIK, SYNPUNKTER OCH ÅSIKTER:)

Publicerat: 2010-02-07 / 23:01:26
Hej och hå:)

Fick lite synpunkter på bilderna på lilla Ronja och bland annat på den sista svartvita konverteringen. Jag tycker om såna kommentarer, roligt med lite kritik, synpunkter och åsikter, det gör alltid så att man börjar fundera och man lär sig alltid något *mera såna kommentarer* 

Tog bort bilden tillsvidare och ska sätta mig ner och knåpa ihop en bättre svartvit konvertering sedan när jag får tid över, för jag håller med om att den vart alldeles för mörk.

Natti natti:)


TVÅ BILDER FRÅN I HÖSTAS

Publicerat: 2010-02-07 / 04:48:59

Två bilder från i höstas som jag glömt bort att jag hade:)


TVÅ VARIANTER AV SAMMA BILD!

Publicerat: 2010-02-06 / 22:56:28Vilken tycker ni är finast?

FRILÄGGNING A LÁ MODERSKEPPET

Publicerat: 2010-02-06 / 20:07:25

Hej och hå!

Någonting som jag hatar allra mest i photoshop det är att frilägga någonting, vet inte varför men så har det alltid varit. Men det känns som att det vore bra att vid vissa tillfällen kunna lite om sådant också om det allt för modan skulle behövas.

moderskeppet.se visa de en teknik för hur man frilägger någonting med t ex päls (och det är ju inte det lättaste att få med alla hårstrån och sånt), med denna teknik så blir det rätt bra om man orkar lägga ner lite tid och energi på det hela.

Här ser ni en bild som jag tyckte var så himla fin på Reine, men jag bara klarar inte av bakgrunden som är sne och störande, därför passade väldans bra och testa denna teknik på just denna bild.  
SVARTVITT

Publicerat: 2010-02-06 / 01:04:18
Tjoho!

Kvällen har jag fördrivit hemmavid, har kollat igenom lite olika tekniker man kan använda för att konvertera och sen jobba vidare med svartvita bilder, ja det kanske låter tråkigt, men jag tycker det är riktigt intressant;)

Finns huuuur mycket som helst att jobba med i en svartvit bild, har bland annat lärt mig en hel del via moderskeppets DVD "Från färg till svartvitt och tillbaka", både vad gäller teori om färglära och tips och trix  som man kan använda i photoshop:)

VILKEN ROLIG KVÄLL DET VART IGÅR. . .

Publicerat: 2010-02-05 / 12:26:01

God dag!

Igår var jag iväg på Agility som jag nämnde, gud så roligt det var och få se alla duktiga hundar som hoppa och skutta och göra sitt bästa för att förstå vad det hela gick ut på och för att få en massa godis;)

Bella hon var som en raket när hon for iväg, så att ta kort på henne var lättare sagt än gjort. Mitt objektiv hade ett minus när jag köpte den i alla bedömningar och det var "slö autofukus", mmm det kan jag hålla med om faktiskt efter gårdagen. Bilder med mycket svansar, delar av bara huvve eller bilder utan hund alls, har jag måååånga av på minneskortet *skratt*

Blir inga bilder på hundar just nu, får bli sen när jag gjort klart dem, men ni får två blommor istället:Dunka dunka och agility. . .

Publicerat: 2010-02-04 / 13:10:20

Hej hej!

Guud vad seg denna dag känns och vara, ska försöka plugga, men det går så där lagomt bra då grannen bestämt sig för att spela musik hela morgonen. Men men ska försöka knåpa ihop något mellan allt "Dunka dunka".

Men ikväll blir det Agility med den här söta damen:Bellas matte Caroline ville jag skulle följa med och fotografera, det ska bli riktigt kul:)


JUNSELE 2009

Publicerat: 2010-02-03 / 22:06:25

Det är synd att det är så svårt att fotografera djuren på djurparken, men tyckte det vart en okej bild på den vita tigern ändå, men när jag kom för nära stängslet så visa han tänderna åt mig, trodde jag skulle dö på fläcken.

Björnarna är ju alltid roliga att se på, om jag inte mins fel så var detta självaste björnmamman-


SOMMAREN 2009 -Fisketuren

Publicerat: 2010-02-03 / 16:19:54


Bilder från sommarens fisketur som bjöd på omväxlandeväder och MYGG!!!;)Här nedanför följer de personer som var med på denna fisketur:
Rogge storfiskaren. . .Varför mitt fuckande mot kameran har jag ingen förklaring till, kan vara min fientlighet mot folk som tar kort på mig eller min irritation över alla dessa mygg som ville äta upp hela mig (hela ryggen var bortbiten när vi kom hem).

Nädå tyckte fisketuren var väldigt lyckad trots myggen, tycker mycket om att vara ute och röra på mig, även om jag själv inte fiskar. Hade min traumatiska upplevelse av fiske i 10 års åldern då jag följde med pappa och fiska och när jag fick en fisk och jag såg hur den sprattla uppe på land så skrek jag på pappa och sa "SKYNDA SKYNDA PAPPA OCH TA IHJÄL FISKEN, INNAN DEN DÖR!!!" Sen har det inte blivit nå mer fiske för mig *skratt*

Johan på bilden verkar vara mest intresserad av "Bröööööna". . Ha ha, där fick jag fan till det. . .Tror detta vart fångsten för kvällen i alla fall. .


NUTTISEN IN ACTION

Publicerat: 2010-02-03 / 13:58:09

God dag på er!

Har suttit och gjort i ordning sommarbilder för fulla muggar ett par timmar nu:)

Lill Nuttisen "in-action"
Lägger kanske upp fler bilder lite senare. . .


ETT LAMADJUR. . .

Publicerat: 2010-02-03 / 00:14:11

Hittade MASSOR med sommarbilder som jag glömt bort,

Måste bara avsluta natten med två sommarbilder på detta otroligt ful/söta krabat=P

Dessa är tagna på Junsele djurpark förra sommaren


En länk till babybilder. . .

Publicerat: 2010-02-02 / 16:36:57
Den som har lust måste bara gå och titta på dessa baby bilder, helt bedårande söta. . 

Ja, ännu än dag med blogtraktorn här utanför. . .

Publicerat: 2010-02-02 / 15:26:37Vill att det ska vara vår NU!!! Så jag kan förverkliga de få idéer jag har uppe i huve gällande fotografering, känns så frustrerande när man bara vill sätta igång och greja, men det går inte så länge det är vinter:(

Nu ska jag gå och dricka kaffe, diska och sen börja plugga *jippee*
TRÖTT PÅ DEN ELÄNDIGA VINTERN. . .

Publicerat: 2010-02-02 / 12:23:54
Oooh, vad jag vill att det ska vara vår, sommar eller höst nu!!! Jag är så trött på att ALLT är bara vitt, vitt och vitt!! Det har snöat sen igår och jag och Nuttisen har fördrivit mycket tid framför vardagsrumsfönstret och tittat på när snön sakta fallit ner på backen, det är tungsamt för oss båda.

Igår for jag iväg och hämta ut mina kursböcker och trotts att jag hade långkalsonger, underställströja, tjocktröja, tjockjacka, kängor, täckbyxor, halsduk, mössa och vantar så höll jag på att dö när jag stod och vänta på bussen, då är det verkligen illa skulle jag tro.

Stod och titta på  några ungdomar som stod i typ tunna stövlar, leggings, moderiktig kappa och utan mössa en bit ifrån mig och i alla fall låtsades att de inte frös och för en liten stund kände jag mig rätt töntig i min "outfitt", men jag insåg snabbt att min outfitt visade på en klar mognad och jag tror i alla fall att jag kamma hem några vuxenpoäng;) Eller så såg jag bara töntig ut. . Vem vet vem vet. . ."I love books?!"

Publicerat: 2010-02-02 / 00:12:01Frän bok jag fick hem idag. . .

Publicerat: 2010-02-02 / 00:04:43

God kväll!

Idag har man återgått till att plugga vidare, men det har varit lite tungsamt, kännt som att man inte fattar och att man är trög på något vis. Men i morgon hoppas jag att det lossnar och man får mer gjort.

Den här fräcka boken fick jag på posten idag i alla fall:
Flera hundra sidor med bara fotografier som vi ska analysa vissa av under kursen visuell kommunikation