Slappningen fortsätter. . .

Publicerat: 2009-12-18 / 18:07:23
Hej på er!

Har inte skrivi nå inlägg på ett tag nu och den enkla anledningen till det är att jag i princip inte gjort så mycket mer än slappat och tagit det lugnt under tiden jag var bortrest. Känns dumt att uppdatera och skriva att man legat på soffan för att resa sig upp för att koka en kopp kaffe, för att sen återigen lägga sig på soffan i princip=P

Men under dessa dagar har jag i alla fall hunnit kolla på två filmer och konstigt nog tyckte jag båda var riktigt riktigt bra.

"The uninvited" är en riktigt bra rysare, brukar oftast vara missnöjd med rysare eftersom de flesta är riktigt kassa. Men den här hade en handling som gjorde så att man inte kunde slita blicken ifrån tv-rutan.
     Den handlade om en flicka som blir inlagd på psyket efter att hennes sjuka mamma omkommer i en brand, för att hon ska kunna reda ut allt det traumatiska hon upplevt. När hon kommer tillbaka hem finner hon sin pappa föräldskad i sjuksköterskan som tog hand om hennes mamma innan hon dog. Hon anar att någonting inte gått rätt till vid olyckan och hon försöker finna sanningen tillsammans med sin syster. 
     
"Falskt alibi" är en riktigt bra thriller som handlar om en reporter som misstänker stans åklagare för att plantera bevis, för att kunna fälla oskyldiga människor för brott de inte begått. Ingen tror honom och han har heller inte tillräckligt med bevis för att fälla åklagaren. Han bestämmer sig därför för att medvetet leda åklagaren till att misstänka honom för ett mord som begås strax därefter, för att kunna bevisa att åklagaren är skyldig. 
Men DVD-filmen som han och hans vän filmar in som bevisar hans oskuld och befria honom från all misstanke, förstörs i en bildbrand som också blir reportens väns död. Efter det får han klara sig helt på egen hand. . .  

Slutet på båda filmerna var riktigt oväntade. Inte på ett sätt så att man vart irriterad och tyckte att filmerna sög. Det var tvärtom, båda hade en riktigt lyckad twist som gjorde filmerna så mycket mycket bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback