Bortrest

Publicerat: 2009-09-26 / 23:02:51

Hej hej!

Är inte hemmavid, där av den dåliga uppdateringen de sista dagarna. Men idag var jag och fotade en jättefin hund, han var superduktig och satt, stod och låg så snällt under tiden jag tog bilderna. Kan inte lägga upp några bilder just nu dock, för jag har inte tillgång till programmet som jag konverterar bilderna med. Men så fort jag kommer hem ska jag lägga upp några.


Lägger upp en bild på sötnosen som jag fota för bara någon dag sen, så länge:) 

 


En bild till. . .

Publicerat: 2009-09-22 / 21:58:21

 

 


Min lilla katt

Publicerat: 2009-09-21 / 00:27:55
Hej på er!

Suttit och tittat igenom gamla bilder nu ikväll. Hittade alla möjliga bilder som jag glömt bort att jag hade. Vissa mindre bra, andra bättre och en som jag tänkte lägga upp på bloggen. Den här tycker jag vart en bra bild på min katt från förra hösten:

 

Hon är en liten speciell prinsessa på hela 12 år:) Tänk vad tiden går fort.


Monéts trädgård

Publicerat: 2009-09-19 / 03:09:45

 

Jag tror ingen kan ha undgått att jag har varit till Paris. Är inte säker, men tror att mina vänner börjar ledsna på att för varje diskussion vi har, så har jag alltid nått exempel att dra från "när jag var till Paris..." *skratt*.

Men i alla fall, de som ledsna på "Paristjat" sluta läsa nu, för nedanför har jag bilder från Monéts trädgård. Trodde jag skulle dö när jag kom dit. Så fruktansvärt fint, kan bara tänka mig hur det ser ut där på våren/försommaren då allt säkert är mer i blom än då när vi var dit i Augusti. Klart värt ett besök tycker jag.

 

 

 

 

 


Hunden

Publicerat: 2009-09-19 / 00:49:45

 

 

Dessa bilder tog jag i våras när jag mötte en kompis under min promenad. Helt underbart snäll och glad hund, som verkar gilla vatten:)


Ibland undrar man?!

Publicerat: 2009-09-19 / 00:34:08

 

Ibland använder man bara inte hjärnan. Sladden jag skulle använt idag för macrofotograderingen, som jag skrev om igår. Det var fel sladd jag hade beställt. Fel av mig att kolla det innan jag beställde den?! Men men, det är sånt man får leva med när man är mig helt enkelt.

 

Trevlig helg!


Canon 100/2,8 macro

Publicerat: 2009-09-17 / 19:28:35
Ett objektiv som jag verkligen längtat efter och som jag sparat ihop pengar till sen i våras. Igår cykla jag för att hämta det på posten, men när jag kom hem var det nästan mörkt så det vart inte så mycket mer än att jag rigga på objektivet på kameran och invänta morgondagen.

Idag när jag skulle ut, så blåste det orkanvindar ute *typiskt*. Jag gjorde några tappra försök ute i skogen ändå, men allting flög omkring, så jag tog och plocka med mig en del växter och blommor hem och ställde mig ute på balkongen och fota. Vilket gav bättre resultat.

Nedanför har jag en del prov på mina nya macro kunskaper:


Den nedersta bilden fota jag faktiskt ute i skogen, kan ni gissa vad det är?;) (Säkert jättelätt, bara jag som inte tror det).
Älskar höstens alla färger, hoppas hösten blir lång och färgrik så bladen verkligen får alla dessa nyanser i rött. Hade inte riktigt hunnit bli så mycket färger i skogen än nämligen.
I morgon ska jag på posten igen och hämta ut ett paket till, en kameraväska och ett linsskydd, (fast de fick jag i födelsedagspresent). Sen ska jag hämta ut en trådutlösare, det är en grej som man fäster i kameran och så kan man trycka av på dosan istället för kameran, när den står på ett stativ. Så att man slipper röra kameran och orsaka skakningar när man fotograferar.

Restaurang i Bryssel

Publicerat: 2009-09-15 / 23:12:44

 

 

 


Mer bilder från Paris

Publicerat: 2009-09-15 / 03:37:54

 

Triumfbågen ur en annan synvinkel

 

 

Så här ser det ut när man tittar upp i taket inne i triumfbågen.

 

 

Det här huset såg jag utanför Paris vid Seine floden, när vi besökte Monéts underbara trädgård.

 

Fortfarande så har jag inte lyckats klura ut detta med headern. Googlat på nätet, men inte hittat något svar på mitt problem. Finns det någon som läser detta och vet hur man åtgärdar problemet, får han eller hon jätte gärna dela med sig av sin kunskap *he he*

 

 

 


Dessa webbläsare:(

Publicerat: 2009-09-14 / 21:23:01

Ja nu är det i alla fall en sak som är säker. Headern syns om man kollar på min blogg via Mozilla firefox, men inte om man använder Windows explorer. Hur jag ska åtgärda det problemet vet jag tyvärr inte än (det bästa vore om ALLA skaffa Mozilla firefox *skratt*)
Ingen header?

Publicerat: 2009-09-14 / 21:12:38

Hej!

Fick precis veta att min fina header inte verkar synas på min blogg. *Suck* säger jag bara. Jag som slet med detta hela kvällen igår.

Ja,jag vet inte vad som kan vara felet. Gjorde headern mindre, men då syntes den inte heller tydligen. Det är knepigt, eftersom jag själv ser den, när jag går in på min blogg via min dator.

Vad gör jag för fel?

Kända byggnader i Paris

Publicerat: 2009-09-14 / 01:45:43

Det var helt fantastiska byggnader man fick se under de tre dagar man fick tillbringa i Paris.

De två mest kända kanske är just Eiffeltornet här nedan:

 

 

 

och triumfbågen:

 

 

 


Gatufotografier

Publicerat: 2009-09-14 / 01:44:22

Under min tid i Paris han jag fotografera en hel del. Önskar att man vågade trycka upp kameran i ansiktet på folk mer, eller inte riktigt så, men att man i alla fall skulle våga fråga intressanta människor på gatan om man skulle kunna få fotografera dem. Istället för att fotografera från långt håll, så att personerna inte ska se att man står med sin kamera i högsta hugg.

Så bilderna här nedan blev lite som de vart. Men den första är en klar favorit, tyckte det såg så härligt ut att mannen tar sig en "siesta" mitt i de centrala delarna av Paris.

 

Varför ha så bråttom här i livet egentligen?

 

Den här bilden togs genom ett fönster på bussen jag satt på, väldigt oskarp och innehåller fula reflektioner av solen. Men måste visa den ändå. Det berörde mig när jag såg det, känns verkligen konstigt att livet kan te sig så fruktansvärt olika för olika människor.

 

 

 

 

En tiggande man utanför en kyrka i Paris