Ett utdrag ur mitt liv de sista dagarna. .

Publicerat: 2009-11-30 / 13:41:27
Hej! Länge sen jag skrev, men har tappat insperationen lite granna.

I fredags på bio i alla fall med en vän
, vi såg New Moon. Kan inte påstå att jag tyckte den var så där riktigt bra faktiskt. Hade det varit en tv serie och detta skulle ha varit avsnitt två, som jag hade fått sitta och glo på hemma så hade betyget blivit godkänt. Men för att vara en film och jag tvingades sitta i en biosalong och få ont i ändan, så får den knappt godkänt. Sen att det inte hände så mycket och att slutet var riktigt tråkigt gör ju inte saken bättre.
Sen är en bidragande orsak till mitt missnöje den att tjejen valde ju heeeeelt feeeeel kille;) Jag menar, vad ska hon med en likblek vampyr med beslutsångest till, när hon kunde fått en brunbränd, genomgo och het indian istället???!!!

Resten av helgen har jag tillägnat till att peta av en massa "måsten" och varit hundvakt. Skolan trycker på som bara den, en massa uppgifter som känns väldigt tråkig att göra, den här veckan ska vil hålla på med reklam så det ska nog gå lättare i alla fall.

Ja just glömde nästan att berätta, jag har julspyntat också. Jag är väll inte så haga på det här med pynt egentligen. Men min inneboende är så himla förtjust i julen, julpynt, julbak ja "you name it". Men i år kan hon inte pynta hemma hos sig för de flyttar sex dagar innan julafton:( Så för hennes skull har jag dragit fram min fina juleby med belysning, adventsstaken och julgardinerna. Då får hon kanske lite julstämmning de dagarna hon befinner sig här i alla fall.

Men nu är det måndag, nya friska tag *jippee*, eller kanske inte. . .

Det bästa av allt, det är att det i morse föll ner stora snöflingor från himlen.
Gillar egentligen inte snö, men när det gråa och trista vädret förvandlats till en julsaga så måste väll jag också erkänna att jag föredrar snö hellre än regn.

Tog och traska iväg till affärn. Det var riktigt mysigt att pulsera fram i snön. Nästan så att jag börja sjunga på några julsånger med min vackra stämma längst vägen. På affärn köpte jag en del saker, bland annat en mini mer som smaka r*v. Nej har inte själv smakat på r*v så egentligen kan jag inte säga att den smaka just det. Men den smaka inte bra i alla fall.

Nä nu ska jag ta och fortsätta med att göra ingenting, kan inte plugga för jag har ingen bok. Den kommer i morgon.





Vänner, fika och stjärntecken

Publicerat: 2009-11-26 / 01:44:06
ikväll var vi iväg på fika hos en vän och snacka en jävla massa skit om allt och inget. Var länge sen vi träffades, så det var riktigt skönt att få ett avbrott från allt som händer och sker just nu.

Resten av kvällen har jag och min *kära inneboende* läst beskrivningar om oss själva enligt de stjärntecken vi har. Jag är jungfru men också en råtta. Det sjukt läskigt att så mycket stämde in på en själv.



  • Både Råttor och Jungfrur tar blodsband och vänskap väldigt allvarligt. De glömmer aldrig en gammal kompis och de skulle bokstavligt talat ge dig sin sista tröja om du behövde den. Om någon de bryr sig om berövar Råtta/Jungfrun sin vänskap av vilken anledning som helst, så blir han överväldigad och chockad. Som välgörare kan han inte förstå varför personer han har hjälpt och beundrat skulle överge honom. Problemet är att han ibland kan vara så blint upptagen av sina favoritknasbollar att det retar upp hans vänner. Detta kan han inte förstå. Och det sårar honom djupt.

Alla de relationer jag har till folk, tar jag på fullaste allvar. Jag skulle verkligen kunna göra allt för de som jag bryr mig om.  Jag har många gånger gjort för mycket för de som finns i min närhet. Men nuförtiden så har jag faktiskt insett att jag inte kan göra detta, det retar dels säkert upp vissa av mina nära och kära *skratt* men jag har också insett att jag inte alltid  behöver finnas för alla till 100%, de finns kvar där ändå. Men skulle jag förlora någon, så vet jag att jag har väldigt svårt att accpetera den förlusten.

  • Råtta/Jungfruns lugna och smidiga tankeprocesser kan skilja ut känslor från fakta på två röda sekunder. Gå och gråt ut hos en Råtta/Jungfru någon gång och iaktta hans sätt. "Sätt dig ner nu. Lugna ner dig. Samla dina tankar. Hur var det nu igen?" kan de försiktigt säga. När du väl tittar upp från din genomblöta näsduk, så pratar Råtta/Jungfrun i telefon. Ofta visar det sig att han börjat slå din fiendes nummer innan du hunnit dra efter andan. Han behöver inte höra alla bloddrypande detaljer. Han sållar och klick, så har han typen på tråden.

Detta stämmer också på mig *skratt* Jag är en riktig lejoninna som genast vill försvara dom jag bryr mig om. får jag höra att någon jag bryr mig blir illa behandlad tänder jag till på två sekunder. Det riktigt kokar innombords och jag vill verkligen skälla ut personen som gjort personen jag tycker om illa.

  • Vissa Råtta/Jungfrur verkar blomma upp av de bekymmer som andra kan orsaka dem. De gifter sig med problem, de ruvar problem och de blir förälskade i sina problems problem. Råtta/Jungfrurs kaos har kaos

Ja okej, riktigt så illa som det står ovan är det väll inte, men ja jag kan tendera att se mer problem än lösningar. Är någonting skit, ja då är verkligen  allt skit. Men försöker nu när man blivit äldre att försöka hitta någonting positivt i alla problem jag stöter på. Men det är inte alltid så lätt för mig att rycka upp mig *skratt*.

  • Man skulle kunna tro att de borde explodera av andra människors komplicerade liv. Men icke. De tycker det är fullkomligt normalt att deras 45-åriga svägerska precis har fått reda på att hon är utomäktenskaplig och fått ett nervöst sammanbrott på Åhléns.

Ja nä, tycker faktiskt inte att så mycket här i livet är så där himla konstigt faktiskt:) Är rätt öppen för tanken och verkligheten om att de flesta av oss är lite unik av sig och har olika sätt att leva och vara.



  • Om du älskar en Råtta/Jungfru, gör honom eller henne en tjänst: Gör inte livet lätt för dem. Var komplicerad. Ställ till scener, starta gräl och bränn ner vardagsrummet någongång då och då. Men - och detta är ett stort men för Råtta/Jungfrur - var alltid söt. Råtta/Jungfrur är alltid lite stela. De slås omkull av vänlighet och foglighet. De tycker om trevliga människor och bryr sig faktiskt inte om vad du gör, bara du förblir så snäll och rar som du är.

Detta förstår jag inte riktigt=P Tycker mitt liv är tillräckligt komplicerat som det är utan att någon jag älskar ska göra den mer komplicerad och bränna ner mitt vardagsrum. Det är nog inte konstigt att jag bor ensam antar jag *skratt*



INFORMATION!

Publicerat: 2009-11-26 / 01:11:59
Det är inte okej att kopiera någonting från denna sida utan min tillåtelse. Alla bilder som jag lägger upp på denna sida är mina bilder. Jag äger alltså upphovsrätten till dem. Önskar ni få lägga ut bilder som finns på denna sida, får ni ta kontakt med mig via mail och fråga mig om lov först. Min mailadress är ljnfoto@hotmail.com

Det är synd om jag måste börja märka alla mina bilder på detta sätt:


Ett tips till alla som surfar på internet, om ni hittar en bild på nätet och ni vill lägga ut den på din blogg, så fråga personen som äger bilden om lov först. Finner ni ingen ägare till bilden, låt bli att använda den.

En bildstöld kan kosta er ca 3200 kr.

Avslutningsvis får jag önska er en god natt:)

Scottan....

Publicerat: 2009-11-25 / 14:18:58

 

Riktigt snygg stil på han när han sitter=P


Tankar.

Publicerat: 2009-11-24 / 15:46:41

Hej och hå!

Idag har jag städat, rensa uppe i vinden och tagit fram julgrejer. Är inte klar än, men kan fortsätta lite ikväll och avsluta allt i morgon.

Prata med syster yster i telefon och fick ett förslag till en jullåt som hennes kille gått runt och sjungit på. Den var riktigt rolig:) 

 

Anledningen till varför gårdagen var lite jobbig är för att mycket tankar for genom huvet. Fick bland annat höra att en mamma och hennes dotter omkom i en svår bilolycka i förgår kväll och att sonen ligger på sjukhuset och kämpar för sin överlevnad. Känner inte familjen, men har en i min närhet som kände barnen. När jag fick höra om det tragiska som hänt, så gick mina tankar till pappan. Man ställer sig frågan varför?

Låter som en riktig clyscha det jag skriver nu. Men ta hand om de som står er närmast, man vet aldrig hur länge man själv eller de finns kvar.

Och till alla er som stressar för att hitta den perfekta julklappen och den perfekta julmaten. Tänk på att det är inte det som är det viktigaste. Det viktigaste är att man får ha de som man tycker mest om runt julbordet. Om man så äter julmat eller makaroner och korv, har ingen större betydelse.  


?

Publicerat: 2009-11-23 / 23:12:37
Riktigt trött är jag, varit en väldigt ovanlig dag idag. Känner mig inte på topp precis. Men sånt som går över antar jag.

Bilderna är tagna i våras:)


 


Jul jul jul jul. . . .

Publicerat: 2009-11-22 / 23:56:13


Bönor

Publicerat: 2009-11-22 / 13:48:48
God dag!

Vet att jag har rätt tråkiga inlägg just nu, men ja på grund av vissa anledningar så är det bara så.
Fortsatte kolla efter gamla bilder och hitta två "mat-bilder" som vi hade till uppgift att fota när jag läste fotografisk bild A för ett år sen.



Lite tråkig vinkel må jag säga. Men mins att jag var väldigt nöjd över den här bilden då för ett år sen:)

Barn

Publicerat: 2009-11-22 / 00:20:45
Tja!

Kolla igenom lite gamla bilder och hitta denna söta pojk som jag fota förra vintern:

 

Visst är han söt???:)

Jobb, Idol, bölande och en bagge. .

Publicerat: 2009-11-21 / 01:57:45
Tjoho!

Har kollat efter lite jobb på nätet. Det är rätt faschinerande och se att alla arbetsgivare skriver "du ska vara uttåtriktad, du ska helst ha 100 års erfarenhet, men du ska vara under 25 år. Men det är ju sällan man som ung har hunnit fått så mycket arbetslivserfarenhet och de som inte har kontakter, har det riktigt tufft på arbetsmarknaden i dagsläget. Men det är ju ingen nyhet precis.

Hitta tre jobb jag ska söka i alla fall. Ska skicka in CV och hoppas på det bästa. Sen har jag lite andra idéer jag fnular på uppe i huve, men det gäller ju att få de där fingrarna ur, ja ni vet vart. Men det kommer det kommer kanske.

Kolla på Idol ikväll, de bästa är verkligen kvar nu. Kvällen tema var "kärlek" och när Erik sjöng "always" för sin pappa och Reza sjöng "When I need you" för sin mamma. Ja det är nästan pinsamt att erkänna men jag började nästa att gråta. Hade svårt att avsluta min filtalrik mitt under alltihopa.

Sen var det riktigt synd att Reza åkte ut:( Hon har en riktigt grym röst och önskar hon kommer gå långt ändå.

 

 

En liten Bagge för Idols ära *skratt*

En till bild på den söta stövaren. .

Publicerat: 2009-11-20 / 20:34:02

 

 

Sitter han som en riktig champion????=P


Draft: Nov. 20, 2009

Publicerat: 2009-11-20 / 01:44:53
Go kväll!

Eller go natt är det väll ändå men men. Sitter vid datorn än dock. Redigerat lite bilder från Sundsvall, börjar väll bli klar snart:) Sen satte jag mig ner och kolla igenom lite hundbilder och hitta den här bland dom som jag glömt bort att jag hade:

 

*Sötnosen*


Upplysning om vattendroppar!

Publicerat: 2009-11-19 / 20:50:48
Hur jag gjort iordning bilderna med vattendropparna får jag återkomma med när jag får tillbaka min kamera. Försökte att bara skriva, men det resulterar nog bara i att ingen fattar vad jag menar *skratt*. Men skriver ner en instruktion direkt när det är möjligt:)



Min kamera är trasig;(

Publicerat: 2009-11-19 / 20:25:46
Tjoho!

Min kamera har varit lite skum ett tag nu, får inte till varken fokus, skärpa eller färger. Trott att jag gjort nått fel med inställningarna och varit lite fundersam. Men idag kom jag fram till att jag tror att det är fel på själva kameran. Jämförde bilder som jag tagit förr och nu och skillnaden i bildkvalité än enorm. Så idag var jag och lämna in  kameran;(  Kommer ta tre veckor minst innan jag får veta om det går att åtgärda eller om jag ut en ny kamera på garantin *suck* Men men, bättre att vänta än att ha en kamera som inte funkar som man vill.

Han på affärn var samma kille som jag köpte kameran av för åtta månader sen, han är riktigt trevlig att ha och göra med. Men sen är han rätt duktig på att sälja också, han försökte sälja mig nya Canon EOS 7d. Men nu kan man lite mer om kameror och kan argumentera lite mer än sist jag var in. Som tur var hade jag inte för så länge sen läst recensionerna på den kameran. En bra kamera inge snack om saken. Men vet redan vilken kamera det blir nästa gång, men det får vänta. Canon 5d II mark kostar tyvärr skjortan *snyft*.

En annan upptäckt jag gjorde igår, var att mitt zoom objektiv Canon EF-S 17-55/4,0-5,6 inte är så där superbra enligt recensionerna. Just de fel som jag känt att mina bilder haft (de har blivit oskarpa/mjuka och det speciellt när jag fotograferat människor). Det har inget med mig att göra, utan objektivet är tydligen känt för att återge mindre skarpa, bilder speciellt när man zoomar in.

Funderade på att kanske sälja det objektivet och köpa nått bättre, men det är nog inte värt det. Nypriset ligger på ca 5500 och man får inte ut mer än 2500 när man säljer ett sånt objektiv begagnat:/

Ja ja, ska ta och fundera (drömma) vidare ett tag till.

Vattenkonst!

Publicerat: 2009-11-18 / 21:52:02
Hej och hå i lingonskogen:)

Tog en städdag idag, gjorde ingen storstädning precis. Men damtorka, damsög och torka lite golv och sånt. Sen fick jag i duggregnet knata upp och handla. På vägen kom jag på en riktigt rolig idé. Minns att i våras läste jag en artikel i en fototidning om hur man på ett rätt roligt sätt kan fota vattendroppar. Men hade inget macro objektiv då, så det vart inget. Men nu har jag ju ett, så jag tog och rigga upp allt när jag väl kom hem och försökte på mig denna ädla vattenkonst här är några alster jag lyckats fixa till:

 

 

 

 


Ett inlägg tillägnad solen:)

Publicerat: 2009-11-18 / 09:26:09
Nu är det morgon igen!

Klev upp klockan åtta, ska försöka vända tillbaka på dygnet *igen*. Samma jämntjocka grå dimma ute. Det är inte förens solen är borta, som man faktiskt inser vilken påverkarn den har på oss människor. *hoppas hoppas på sol inom kort*

Satt och kolla på nyhetsmorgon och hörde inte riktigt allt, men de prata om antalet soltimmar runt om i landet. Det handla inte om måga timmar inte. Ja och jag har inte sett solen på säkert 4-5 veckor. Det är helt sjukt.



 

 

 


Schema

Publicerat: 2009-11-17 / 12:10:30


Redigering

Publicerat: 2009-11-17 / 04:19:06


Bennetton

Publicerat: 2009-11-16 / 22:48:09

Med anledning till att några frågat om jag skulle kunna förklara närmare vad jag kommit fram till i min analys om Bennettons reklambilder, som jag skrev ett litet inlägg om här.

Så nu kommer en liten beskrivning. 

Bilderna är en del av en hel bildserie som Bennetton använt sig utav i sina reklamkampanjer. De har valt att använda sig utav så kallas "icke glorifierande reklam", det vill säga att Bennetton valt att inte förknippa sina varor med positiva företeelser utan låtit sina produkter förknippas med negativa saker så som krig, våld, sjukdomar m.m. De har lyft fram en verklighet som inte speglar människans ideal om hur verkligheten ska se ut.

Jag tycker personligen Bennetton lyckats skapa en unik reklamkampanj. Men det finns många som motsatt sig den. En av de som reagerat och granskat reklamkampanjen är Marknadsetiska rådet i Sverige. Efter att ett flertal myndigheter och representanter från allmänheten anmält kampanjen. Eftersom de funnit den stötande och klart opassande. Bilderna anmälan specifikt gällde var den här och den här.  De menar att Bennetton förespråkar för "brännmärkning" av HIV-positiva i samhället och att Bennetton på ett hänsyslöst sätt har utnyttjat den tragik som krig och våld följer, bara för att marknadsföra sitt varumärke.

Men enligt Bennetton så har inte syftet alls varit att ytnyttja någon/något för att marknadsföra sitt varumärke. Kampanjen är inte kopplat till deras försäljning och har aldrig blivit visad i exempelvis deras butiker. De har använt kampanjen som en slags sponsring av viktiga samhällsfrågor. Syftet med kampanjen har varit att skapa medvetenhet om Bennetton som ett varumärke och samtidigt öka människans medvetande om de orättvisor som finns i världen. Istället för att blunda för dem och för att få människan att reagera och vilja göra en skillnad.

 

Bilderna med människor med HIV-stämpeln på sina kroppar, har gjorts i sammarbete med stora organisationer som arbetar med frågor kring HIV och aids. Enligt Bennetton förespråkar inte bildena för brännmärkningar av HIV smittade människor, utan tvärtom. De vill belysa de faktum att det faktiskt finns läkare som vill få fram en lag som gör det möjligt att få märka HIV smittade personer. Bennetton vill få fram en diskussion och ett aggerande genom dessa bilder, som kan förhindra att någon sådan lag träder i kraft.


Bilderna med de blodiga kläderna, handlar inte om att utnyttja krigsoffer, utan de handlar även där om att få upp människors ögon för det faktum att tusentals människor faktiskt dör på grund av krig och våld i runt om i världen.


När det gäller bilderna med de tre hjärtarna på (bild kan du se här), med texten "white, black och yellow" kan man ganska lätt räkna ut budskapet på. Bennetton vill visa att oavsett hudfärg så är vi lika innanför skalet och de vill samtigt belysa frågor kring rasism och diskriminering.


Det är självklart att Bennetton ökar sin försäljning, genom denna kampanj. Det går ju inte att sticka under stolen med. Annars skulle ju Bennetton aldrig genomföra en kampanj som denna. Men håller fortfarande fast vid min åsikt om att jag inte tycker att kampanjen är unik och uppfyller sin funktion om att få människor att tänka till. Eller, ja de har i alla fall fått mig att både tänka på dessa "problem" och få mig att lägga Bennetton som ett varumärke på minnet.

 

Ja tyvärr vart det ingen kort beskrivning, men men:)




FOTOBOK 2009

Publicerat: 2009-11-16 / 19:25:41
Har funderat länge på hur jag ska ta och framkalla mina bilder. Tycker det vore kul om man kunde ha bilder och visa IRL och inte bara på datorn. Googlat runt och letat efter företag som framkallar fotoböcker.

Hittade det här företaget: Photohome, de verkade vara rätt enkelt och rätt roligt sätt att göra i ordning en fotobok. Priset var heller inte så hutlöst.


Ska ladda hem deras program som man gör boken i och så får jag återkomma med vad jag tyckte om dem lite senare.

Dagens gnäll!! =P

Publicerat: 2009-11-16 / 17:19:11

Någonting som irriterar mig!

Det är riktigt roligt tycker jag att man ska kunna använda sig utav internet och surfa när man sitter på tåget och man ska kanske resa långt. Man har möjlighet att lyssna på musik eller kanske kolla på en mysig film. Det som är synd dock, är att alla inte förstår att bara för att man själv gillar t ex Björn Rosenströms heta hits. Så betyder det inte att ALLA i tågvagnskupén uppskattar att lyssna på  "pojkarna som busar med flickornas små. . . . ." på högsta volym. Samma sak gäller film, jätte mysigt för den som tittar. Men att höra dialogen susa i öronen när man själv försöker läsa en go bok eller slumra till gör tågresan riktigt irritersam.

Så nu har jag fått göra ett litet gnäll inlägg och min värld blev genast sååååå mycket bättre *skratt*


Fotografiska regler och dimma:/

Publicerat: 2009-11-16 / 14:20:12
Hej!

Ingen sol idag heller, ett tungt täcke av dimma och moln ligger över himmelen och jag som måste upp och handla *suck* Sen måste jag också byta profilbild, fan ser ut som jag vore tolv ju *skratt*

Satt igår och greja lite på datorn och surfa runt och titta på alla fina bilder många duktiga fotografer tar. Det är lätt då att nedvärdera sig själv och sina egna bilder. Man tänker att ja, den och den är sååå mycket bättre än vad man själv är och så vidare. Det är svårt att släppa taget om att leta "fel" på sina bilder hela tiden. Så är det i alla fall för mig. Anledningen till att man ser alla dessa fel är på grund av alla dessa regler man lärt sig i skolan i bakhuvudet.

Dessa regler är bra för den som ingenting kan och är nybörjare, just för att man ska lära sig att se vad som gör en bra bild. Men när man sen fotograferat ett tag, så tror jag att just dessa regler kan hindra en. Man kaserar bilder för att de inte ser ut som de ska enligt "regelboken".

Men jag säger som Emelie Ohlsson skrev på sin blogg, om att man ska se till känslan i bilderna och kanske inte stirra sig blind på alla dessa regler.

Sen är det ju så att man kan inte behaga alla, för jag menar Michael Jackson var en världstjärna, men det var inte alla som gilla hans musik. Man går inte hem hos alla helt enkelt. Huvudsaken är att man själv är nöjd med sitt verk och kan stå för den oavsett vad vissa andra tycker.


Skrivkramp och Sundsvall

Publicerat: 2009-11-16 / 00:51:25
Har skrivkramp! Försökt göra flera inlägg idag, men inget av dom har blivit nå bra. Vet inte vad jag ska skriva om riktigt just nu.

Lägger ut EN bild från Sundsvall, mer kommer inte komma förens när utställningen börjat.


God natt allihopa!

 

 



Följ min blogg med bloglovin

Allt möjligt!

Publicerat: 2009-11-15 / 13:11:35
Hej och hå igen!

Nu är man riktigt på plats hemma igen, känns konstigt på något sätt. Man har vari i full gång i snart två veckor, med människor omkring sig hela tiden nästan, nu sitter man i lägenheten ensam. Känns tomt, men också skönt på samma gång. Man har väll blandade känslor kan man säga.

Igår kom det massor med snö, idag när jag klev upp ja då var det 5+ och det töa. Undra varför vädergudarna inte kan bestämma sig???!!!! Perfekta vädret skulle vara snö, några minusgrader och SOOOOOOOOOOLSKEEEEEEN:)

Sen har jag också klanta till mig rejält (inget ovanligt). I fredags efter att jag fotat klart, fick jag skynda mig att göra mitt teoriprov till skolan. Samtidigt som jag ladda hem den, så ladda jag även hem mitt praktiskaprov som jag har tills på tisdag på mig att bli klar med. Grejen är den att jag glömde spara ner den och det går inte att ladda ner filen fler gånger. Så jag sitter här nu utan provet och får snällt vänta tills i morgon för att få tag på lärarn och be honom ordna upp mitt lilla misstag:/ Synd att man bara kommer ha en dag på sig att göra ett prov som man har en vecka på sig att göra.


Fotojobbet avklarat!!!

Publicerat: 2009-11-13 / 21:45:25
Hej och hå!

Det var läääänge sen jag skrev något nu. Men har haft fullt upp med en massa saker och har egentligen inte haft några bilder att visa.

Men nu har jag i alla fall gjort klart fotningen i Sundsvall. På torsdagen tog vi bilder på stadshuset på en jättefin bordsdukning, sedan begav vi oss till hotell knaust och fick fota i en av sviterna där på eftermiddagen *lyx lyx*. På fredagen var vi i stora kyrkan mitt i sundsvall (jag tror den ligger mitt i sundsvall?!! eller kanske den ligger i utkanten av centrum).

Men ja ja, jag var riktigt nervös i alla fall. De som känner mig, vet att jag är väldigt kräsen och har oerhört höga krav på mig själv och är inte nöjd med någonting halvdant (ibland har jag kanske lite för höga krav dock). Så det ska bli spännande och se vad jag själv tycker om bilderna. Ska kolla igenom dem i veckan och välja ut de som jag tror blir bäst på utställningen och visa tjejerna sedan.

Tjejerna nere i Sundsvall hade gjort jättefina blomarrangemang, de är riktigt duktiga florister:)




Eiffeltornet

Publicerat: 2009-11-08 / 20:46:33

En bild:


Klädtittning. . .

Publicerat: 2009-11-08 / 16:51:19

Hej och hå:)

Vad tiden går fort (har sagt det tusentals gånger jag veeet), men i morgon åker jag härifrån. Tiden hos mamma och pappa är slut. Tyckte jag nyss kom ju.

Suttit och kollat lite på nätet igen, hittat två tröjor av märket Nikita och Rip Curl som jag kanske ska ta och beställa.



Det var några som ville ha lite information om min analys till bilderna i bildanalys inlägget för någon dag sedan, jag ska ta och skriva lite sen om det:)


Svenska Hollywood fruar!!

Publicerat: 2009-11-08 / 13:46:07

Kolla runt lite på bloggar på nätet för att fördriva tiden och ramla in på en blogg som heter minportfolio, såg ett avsnitt av en parodi gjord på Hollywood fruar där och tyckte det var ju förjävla roligt. Hitta ytterligare en på youtube:



Vet inte om det är jag som har dålig humor, men det gav mig ett riktigt gott skratt i alla fall:)

 

 


Fruktigt

Publicerat: 2009-11-07 / 10:39:18


Hej och hå:) Satt och titta igenom lite bilder som jag hade på min hårddisk.
Tänkte vara med på fototriss tävling den här veckan, med temat "fruktigt", bara för skoj skull. Brukar vara in och titta på varje veckas bidrag och tycker det är så roligt. Kom på att jag hade dessa tre bilder liggandes på hårddisken:)







Blåbär var det närmaste av fruktigt jag kunde tänka mig som tredje bidrag, tycker de smakar fruktigt när man tuggar på ett blåbär i alla fall:)


Bilder a lá syster. . .

Publicerat: 2009-11-06 / 10:29:37
GOD MORGON!

Suttit och kollat igenom syrrenas bilder från Paris och jag säger då det, det är inte min starka sida att stå framför kameran.

Jag ser ju mordisk ut=P



Här såg jag väll någorlunda ut som jag förhoppningsvis brukar (ni får fundera bäst ni vill på vad det kan vara jag gömmer för någonting *skratt*)


Långsamt!

Publicerat: 2009-11-05 / 19:34:56
Nu är denna dag slut, eller kanske inte riktigt än. Klockan är ju bara halv åtta. Men är sååååå trött så jag skulle kunna somna stående. Har blivit lite ont om bilder de sista dagarna (detta ska ju vara en fotoblogg trots allt *skratt*). Får skärpa mig i morgon och kolla min bärbara hårddisk (kallas den det?!) och se om jag har någonting roligt jag skulle kunna visa.  

Ska ta och dra någonting gammalt över mig nu och invänta sovdax!!


Bildanalys

Publicerat: 2009-11-05 / 10:03:46
Tjoho!

Vaken med tuppen och pluggar för fullt. Håller på med en riktigt intressant analys om Unites Bennettons reklamkampanj, kolla in bilderna här, här och här.

HOPPAS NI ALLA FÅR EN BRA DAG!!


Tågresan avslutad!

Publicerat: 2009-11-04 / 13:36:17
Nu är man äntligen framme. Klev på tåget helt fel, i vagn 12 och jag skulle vara i vagn 21. Det vart MÅNGA vagnar att traska igenom innan man nådde dit man skulle. I Bistrovagnen höll jag på och välta ner alla gobitar på disken, eftersom min ryggsäck var så bred av alla grejer jag hängt fast på sidorna. Sen tror jag att jag lyckades väcka 90% av alla de som sov i sittvagnarna längst vägen (eller eventuellt skada några med paraplyt som stack fram på ena sidan, men jag ville inte vända om och kolla precis).

Väl framme vid min kupé så gjorde jag den hemska upptäckten att det låg bara killar där. Klockan var mitt i natten, så jag tänkte att jag kan inte väcka alla och börja dividera om att få byta vagn, (ville mest dö eller sjunka genom golvet). Min ryggsäck var alldeles för tung för att jag skulle orka lyfta upp den på sängen högst upp, så jag fråga konduktörn om jag kunde ställa den utanför i hörnet där det låg några andra väskor. Det gick bra sa han.

Efter att visat upp min billjett så pep jag upp på min säng och börja fnula på med mitt lakan, som inte gick så bra, till slut gav jag upp mina försök och bädda in mig så gått det gick. Fick ju sova med kläderna på, så det var rätt varmt där. Kände mig som en inlagd sill i en bastu. Jag som hade varit skittrött hela kvällen, var nu så klart helt klarvaken och kunde inte släppa tanken på att någon ska stjäla min väska där ute. Men jag slumra till lite då och då och den enda drömmen jag drömde var att jag drack iskall saft, för att i nästa stund vakna upp ur drömmen och vara alldeles snustorr i munnen och inte ha någonting att dricka.

På morgonsidan gav jag upp och packa ihop mina grejer så tyst jag bara kunde. Tänkte att jag kunde gå och sätta mig i bistron och köpa något att dricka, innan tåget rulla in på station. Men det gick ju inte, för de delar vagnarna några stationer innan där jag ska kliva av, så bistrovagnen var på väg åt något annat håll.

Väl framme vid station klev jag av varm, törstig och trött som en gris. . .Men som sagt jag är i alla fall framme:)

Resfeber nr2

Publicerat: 2009-11-03 / 20:49:55
Ja hopp, nu är det nedräkning som gäller. Inte långt kvar tills man ska kliva på tåget. Jag är så fjantig, men är alltid riktigt nervös över att åka någonstans. Men nu försöker jag lugna mig med att det nog kommer gå lika bra nu, som det alltid har gjort när jag rest någonstans.

 

 

GO NATT PÅ ER ALLIHOPA!!

Resfeber!!

Publicerat: 2009-11-03 / 13:52:06
Hejsan!

Nu har man hållt igång i några timmar. Dessa har verkligen varit några dagar som gått trööööögt. Inte fått någonting gjort egentligen. Men som tur är så har jag i alla fall så gott som fått allting packat. Blir mycket grejer, måste ha med mig alla kameraprylar, eftersom jag inte kommer hem någonting innan jag ska ner till Sundsvall.

 

Nä nu är det bäst man gör en stunds nytta. . .

PÅ ÅTERSEENDE!!!!

Packning!

Publicerat: 2009-11-03 / 00:03:09
Ska ju resa bort i morgon, så då har jag försökt packa ikväll. Uscha vad jag inte tycker det är roligt. Man får ju inte plats med allt, jag kan ju inte heller ta med så mycket eftersom jag ska åka tåg. Jag vägrar stapla in på nattåget och väcka alla i sovkupén om jag skulle skramla med en massa prylar.

Måste ha med alla prylar till kameran också, eftersom jag direkt efter att jag varit hos mamma och pappa ska ner till Sundsvall och fota ett projektarbete. Men men, får fundera vidare på min packning i morgon istället. Måste nog gå och lägga mig nu, innan jag somnar framför datorn.

Hitta en till äldre bild, som jag tog efter jul i år om jag inte mins helt fel:)


Filter

Publicerat: 2009-11-02 / 16:07:08
Nu har mina två filter kommit som jag beställt och fort gick det:) Beställde dom i fredags och i dag damp de ner genom brevinkastet hemma. Ska testa soft focus filtret på min inneboende, som kommer hem från skolan om någon timme=P

Får återkomma med vad jag tyckte lite senare. . .

 


Fototidningar

Publicerat: 2009-11-02 / 13:55:17
Dessa två tidningar är de två bästa inom foto och bildredigering som finns om jag får uttala mig om saken. Köpte mina första tidningar för ett år sen, och har nog köpt alla som kommit ut efter det.

 

 


Tvättstuga!

Publicerat: 2009-11-02 / 08:23:38
God morgon!

Då var man uppe med tuppen idag. Tvättstugan började klockan sju i morse, så det var bara och kliva upp när klockan ringde. Det blåser storm ute, jag som tänkt gått iväg och hämta min cykel under förmiddan. Få se hur jag gör. Ska göra klart alltför resan i morgon, ska ju till mamma och pappa i en vecka *Jippeeeeee* Få lite ompyssling är inte helt fel;)

 

Tvättstugan väntar nu.  .hörs senare. .



Förr och nu!

Publicerat: 2009-11-01 / 23:01:51
Ja hopp nu är det natt igen!

Den här dagen har verkligen varit en dag då jag gått på lågvarv. Inte kunnat bestämt mig för vad jag ska göra, vilket lett till att i princip ingenting blev gjort. I morgon har jag tvättstuga klockan sju, så det ska väll få mig att vakna till och vara lite aktivare i morgon.

Men har i alla fall under kvällen suttit och kollat igenom lite bilder på datorn och hittade dessa två bilder som jag tog förra hösten, då jag precis började att fotografera och gick min första fotokurs. Minns att jag var riktigt nöjd med dessa två. Viss jag tycker inte att de är fula nu heller, men jag tycker jag avancerat upp mig lite på höst och naturbilder nu, till skillnad från förra hösten.

T ex för ett år sen hade jag ingen aning om hur man skärper upp eller sparar bilder för att man ska kunna visa dem på webben).

HÖSTEN 2008

HÖSTEN 2009



Photoshop tips 1 -Svart/vitt med inslag av färg

Publicerat: 2009-11-01 / 22:15:12
God kväll!

Tänkte visa en väldigt vanlig photoshop grej man kan göra Dessutom var det en som precis fråga hur man gjorde just så här. Så jag tänkte att då snor jag ihop en guide till henne och alla andra som vill se.

Hur man gör en svart/vit konvertering med inslag av färg.


FÖRE/EFTERBILD



Öppna den bild som du vill använda, tryck sedan på knappen för lagerpalletten (1.) och klicka på justeringslagret black and white (2.) för att konvertera bilden till svartvitt.





Bilden är nu koverterad till svart/vitt. I menyn högst upp (Preset) kan man sedan välja mellan maximum black. maximum white om man vill ha en mer mörkare eller ljusare svart/vit konvertering. Testa mellan de tre olika konverteringarna för att se vad som passar bäst till just din bild. Jag valde i alla fall maximum white (3.). Tryck sedan OK (4.).





När du nu tittar i menyn för lager, så ser du att justeringslagret black and white fått en lagermask (5.). Detta gör det möjligt att måla fram fägerna från orginalbilden, från bakgrundlagret under. Sen väljer du verktyget pensel i verktygspaletten (6.) Sen ska du se till så att färgen svart är vald i färgpaletten (7.) Om den inte är det, så klicka på den svarta färgen under den vita, så kommer färgerna att skifta plats.




(8.) så ska färgpaletten se ut innan du börjar måla. För att ändra inställningar på penseln så högerklickar du med musen över bilden, då kommer inställningarna för pensel fram (9.). Där kan du välja t ex hur stor och hur hård pensel du vill ha. Sen när du valt de inställningar du vill ha, så är det bara att måla i det området du önskar ska vara i färg. Råkar du måla fram någonting av misstag, så ändrar du färgen på penseln till vit och suddar bort färgen. Du kan hela tiden se i lagermasken vart du målat (11.).



När du är klar och nöjd med bilden, så är det bara att slå samman lagren och spara.


LYCKA TILL!


 


Söndagmorgon!

Publicerat: 2009-11-01 / 10:46:35
Ja nu har man lyckats masa sig ur sängen för ungefär en timme sen. Det är rätt stelt här idag *skratt* Tror nog att ena benet snart kommer att lossna.

Fick panik i morse när jag kom på att det är mindre än två veckor kvar tills jag ska göra fotouppdraget i Sundsvall. Vill verkligen att det ska bli ett jättebra resultat, samtidigt som jag vill få till ett bra praktiskt arbete i skolan och sätta teoriprovet. Det blir en riktigt tuff vecka, (inte nu i veckan men veckan där på). Ska fundera om det går att stuva om allting i skolan så att jag slipper stressa.

Nä nu ska jag ta och krypa till köket och koka mig ett till kopp kaffe. . .

Hörs nå senare. .

Kram