Hem kommen!

Publicerat: 2009-10-31 / 22:48:06
Hej och hå!

Kom hem från middagen för ett tag sen, riktigt trevligt och träffa henne. Jag tror senast jag gjorde det var i våras, så nu var det verkligen dags. Riktigt go mat var det, fläskfilé, ris, sås och en hur god sallad som helst. Var vrålhungrig när jag kom fram. Min buss var försenad, så när jag kom till stan, hade den andra bussen hunnit redan åka, så jag fick gå sista biten (som om jag inte gått tillräckligt idag tycker man). Sen fika vi och spela lite tv-spel. Som tur är så fick jag skjuts hem *jippee*

Avslutningsvis måste jag säga att det vart en riktigt lyckad dag:) Trött som en gris är jag nu i alla fall.

Trick or treat!!

Publicerat: 2009-10-31 / 15:37:24
Hej!

Kom hem från en skogspromenad nyss, varit och gått i drygt två och en halv timme. Det känns riktigt skönt i kroppen just nu.

I morse klockan tio då ringde det på dörren hemma. Jag var vaken så det gjorde väll inget, kolla genom titthålet och det stod en pojke utanför. Jag förstod att han säkert ville ha godis, eftersom det är Halloween. Men jag hade inget godis och kände samtidigt att det kanske var liiite för tidigt och börja knacka dörr och vilja ha godis. Han plinga på tre gånger innan han gav sig och gick.

Grejen är den att när jag gick utanför ytterdörren sen, så hade den här killen förstört min "ej reklam" lapp på dörren. Skrivit över texten helt enkelt. Nu tänker ni säkert att jag är jättefjantig när jag blir upprörd över det och att det är bara att byta ut lappen. Visst, jag har tusen post-it lappar hemma, det är bara att skriva en ny och tejpa upp, absolut.

Men det är inte det som stör mig. Det som stör mig är att trots lappens låga värde i pengar (typ 50 öre), så hade lappen värde för mig på andra sätt. Det är en lång historia hur den där lappen kom upp, minnena jag har till den och leendet jag får på läpparna varje gång jag kommer hem och ska öppna dörren, de är borta i och med att lappen är förstörd.

Egentligen så är det inte heller det som är största orsaken till varför jag är irriterad. Utan det jag är mest irriterad över är att folk i dag har ingen respekt för andras grejer längre. Man förstör och man stjäl som om det inte var någon större grej.

Sen att det heter "trick or treat" bryr jag mig inte om, förstår inte varför alla Amerikanska traditioner ska komma hit. Vad ska hända här näst när jag inte kommer att öppna dörren? Ägg genom brevinkastet? Eller kanske en rökbomb? Då måste jag ju fan öppna dörren till slut. . .

Nä nu har jag varit gnäll tant tillräckligt länge!!!

Ska hoppa in i duschen och göra mig i ordning för att fara i väg och äta middag med en kompis som har fyllt år


GLAD HELG PÅ ER ALLA!!!

Sista inlägget innan det är sängdags. . .

Publicerat: 2009-10-31 / 00:53:39
Ja nu far fredagsmyset slut, fick till mina läxor och skicka in dem vid nio. Jag lessna på att sitta med dem, så jag hoppas det gick vägen, men det tror jag väll ändå att det ska göra.

Har fått låna en externhårddisk av en kompis, tills jag har råd att köpa en egen. Det tackar jag mycket för, eftersom jag jämt är rädd att datorn ska drabbas av svininfluensan eller nått annat virus och radera allt jag äger och har. Men nu har jag allt i säkert förvar i den fina externa hårddisken.


NATTI NATTI!!

Fredagsmys

Publicerat: 2009-10-30 / 17:55:06
Ja hopp!

Det är fredagkväll och jag sitter och pluggar. Tragiskt men sant. Inte så där jätte mycket kvar att göra dock, vilket känns skönt. Efter att jag är klar, så tror jag att jag ska lägga mig på soffan och läsa två tidningar som jag inte hunnit läsa än *Längtar*. Ja det är mitt "fredagsmys", det är väll bara OLW chipsen som fattas väll?

Vart bjuden till filmkväll, men det gick ju inte eftersom jag är tvungen att plugga. . .  Men vad är ett bal på slottet egentligen. .

Nä, nu ska jag fortsätta med det jag höll på med. Hoppas ni får en trevlig helg!

/Liisaelina

Mitt i natten

Publicerat: 2009-10-30 / 01:46:32
Hej i natten!

Ska väll ta och gå och lägga mig, men fastna i lite pluggande så här på natten. Känns skönt att alla uppgifter mer eller mindre är gjorda för den här veckan. Ska bara finslipa allt i morgon.

Några bilder från Paris *igen*


Tomt hemma och hästen. . .

Publicerat: 2009-10-29 / 20:02:29
Ja hopp!

Då var det tomt hemma igen, sen igår har jag varit både hundvakt, haft min inneboende här och haft besök av en till liten fyrbent vän, hans husse och pappa. Känns jobbigt att det vart så tyst på något sätt. Men man vänjer sig fort också, som tur är.

Satte mig ner och skulle plugga, men redigerade bilder istället, bland annat den här:
Lagt ut färgbilderna till förra hästbilderna här, för det var en som önska se bilderna i färg också.  . .

En fruktansvärt effektiv dag. .

Publicerat: 2009-10-29 / 13:02:42
Hej och hå!

Här har det varit livat redan klockan halv nio, det är någonting ovanligt nuförtiden. Jag har hunnit vara på affärn, rastat lillhunden jag är hundvakt åt. Det var en helt underbar morgon, med frost, minusgrader och solsken. Efter promenaden så har jag ätit frukost, duschat och BAKAT!!!!

Muffins med äppelbitar doppade i kanel och socker blev och hör och häpna de vart riktigt goda också=P Har nämligen precis suttit och mula i mig en sån tillsammans med en kopp kaffe.

Satt och gjorde iordning två bilder här om dagen:


Tycker det är fint med lite minnen på små tassar och nosar när valparna är små:)


Dagens/kvällens händelser. . .

Publicerat: 2009-10-29 / 00:31:21
Ikväll har jag bland annat umgåst med min smått virriga inneboende *skratt*. När vi stod på parkeringen utanför mig, så hade hon glömt sätta in parkeringsväxeln på bilen, så det hela höll på och sluta med att bilen skulle ha stått med bakarslet mot garageväggen på andra sidan vägen. Men som hon själv uttryckte det hela  "på värsta Hollywoodaction manér så slängde ja mig in i bilen o la i parkeringen" Hm, riktigt så var det ju då inte, men det är bäst att låta henne tro det *skratt* Nä då, hon styrde upp det hela på ett väldigt proffsigt sett.

Sen när vi kom in, så bytte jag hundra glödlampor, nä tre kanske det var men ändå och sen laga min inneboende god middag *man tackar* och sen kom några tjejor till och vi skulle se första delen av Johan Falk, men DVD:N börja krångla så vi kunde inte se slutet.

Själv har jag redan sett alla fyra filmerna. Kan inte säga att jag tycker de är några höjdarfilmer. Tycker det är lite väl mycket Amerikans action i dem, vilket jag inte tycker passar svenska kriminalfilmer riktigt. Det blir som lite för overkligt på något sätt.

Nu sitter jag framför datorn en stund innan jag ska krypa ner och sova. . .

 

SOV GOTT ALLIHOPA!
Soft focus filter

Publicerat: 2009-10-29 / 00:11:34
Satt och kolla in lite fotobloggar på nätet, jag bara älskar att kolla in andras foton. Kom i alla fall in på Clundströms blogg och såg att hon hade en porträttbildstävling och man kunde vinna ett soft focus filter från tvspelsweb.com. Nu hade jag inga porträttkort att tävla med, men vill ju som bli bättre på att fota porträtt och tydligen skulle det här filtret softa ner skarpa skuggor och drag i hyn bland annat.

Vad gör jag då efter detta? Jo så klart så surfar jag in på tvspelsweb och spanar in det här filtret, den kosta bara 79 kr så jag slog till direkt, har ändå inget filter till min Canon 50/1,8 så. Tänk vad lite shoppning kan lätta upp sinnet i höstmörkret;)

Här kan ni se vilken jag menar:)


Höstens sista färger kanske?!

Publicerat: 2009-10-28 / 23:54:03
Hej!

Nämnde ju att jag var ut en sväng idag. Jag gick till skogen bakom bostadsområdet där jag bor och jag tog med mig kameran. Trodde inte det skulle finnas så mycket att fota, hösten är ju som över. Man väntar mest på att snön ska komma och lägga sig över alla döda löv och annat som ligger på backen. Men jag måste säga att jag hade fel, det fanns visst färger. Kanske inte lika klara som färgerna tidigt på hösten men än dock färger:


Ica reklamen

Publicerat: 2009-10-27 / 23:27:52
Det har varit mycket snack om ICA reklamen, jag har läst rätt mycket om det i olika bloggar bland annat och när första reklamen kom, så kändes det helt fel på något sätt. Men när jag sett alla tre, så har jag nog ändrat åsikt. Jag menar, vissa blir förbannade, vissa skrattar åt det, men jag ser det på ett lite annat sätt.
    Jag tycker inte att ICA försöker göra narr av personer med Down syndrom. Jag tror att de vill visa på att det är vissa "normala" som har fördomar. Det är  till exempel vissa "normala" precis som Ulf på reklamfilmen som tenderar att vara övertydliga när de möter en person som inte är som de. Eller har jag fel?
    Jag tycker reklamfilmerna visar på vissa "normalas" okunskap om personer med utvecklingstörning och att bara för att man inte pratar, ser ut eller beter sig som vissa "normala", så behöver man inte vara dum i huve.


Sista bilderna

Publicerat: 2009-10-27 / 16:47:31


Hingsten i hagen=P

Publicerat: 2009-10-27 / 15:53:15

Hästar är någonting som jag är lite rädd för. Anledningen till det är att, när jag var liten och gick och red hos en tjej som hade en stor häst, så trampa den mig på foten. 

Men i alla fall jag fota en häst för någon vecka sen. Det var bra att det fanns en stor sten i hagen, som man kunde springa upp på om man vart rädd *skratt*. Det roliga va att det var bara en liten ponny, men de kan ju också vara skrämmande, så de så;) Han tycke nog mest jag var löjlig när jag vart rädd för honom, när han bara ville tugga sönder mina fickor på jackan, i jakt efter något gott att äta. 


Skola och dylikt

Publicerat: 2009-10-27 / 12:27:04
Hej hej!

Skulle göra några inlägg igårkväll, men det vart inget för blogg.se hade stängt sidan för serviceuppehåll eller vad det var.

Men nu är man åter inne. Hela gårdagen gick åt att i princip plugga. Nu går det lättare när det är lite roligare uppgifter. de två senaste veckorna har vi fått skriva journalistiska texter, men den här veckan skriver vi informationstexter istället. Den här kursen är mer givande på det sättet att jag får använda mina lay-out kunskaper mer i praktiken än vad vi jag fick när jag läste grafisk kommunikation. Så för första gången på lääääänge, så ser jag fram i mot att få plugga lite i dag också;)

Några bilder jag gjort klart på fin fina hunden:


Photoshop

Publicerat: 2009-10-26 / 03:10:25

Ja hopp då var klockan mycket igen och jag har inte gått och lagt mig. Men fastnade framför datorn som vanligt. Vet inte vad det är med mig, men antar att jag får mer lugn i kroppen under tiden då alla andra sover *skratt* 

Har suttit med photoshop, brukar göra det de stunder jag får lite tid över och ikväll hitta jag en kul grej i tidningen "Photoshop guiden", hur man gör konstverk av sina fotografier och det är rätt enkelt att göra. Har inte gjort riktigt som det står i guiden, för egentligen så skulle man först göra lite justeringar i RAW. Men bilden jag ville använda var en J-PEG bild så då improvisera jag lite.

Men i alla fall, så har jag ljusat upp bilden med hjälp av verktyget kurvor i PS utan att ha klippt bort högdragarna (de ljusa delarna av bilden), sen dublicerade jag bakgrundslagret, gick upp i menyn under filter/disort/diffuse glow.

Värdena jag använde mig utav var följande:

Graininess: 5

Glow amount: 4

Clear amount: 16 


SVARTVITT

Sen är det så här att jag bara älskar att kovertera bilder till svartvitt, varför vet jag faktiskt inte, men kanske just för att färger emellanåt tenderar att "stjäla uppmärsamheten" från själva motivet. Med en svartvit bild så får man  får mer tid till att titta på själva motivet utan att slås av en massa färger på en gång. Svårt att förklara vad jag menar, men hoppas ni förstår lite om vad jag vill komma fram till.


Mitt försök att glo på tv gick inte så bra. . .

Publicerat: 2009-10-24 / 00:57:56
Ja hopp då var fredagkväll slut, inget speciellt har man hunnit gjort egentligen och så mycket soffliggande vart det inte heller. Man har väll insett att när jag är hemma ensam, så kan jag inte sitta still:) Redigerat en liten blomma så här på nattkröken:

 

God natt på er:)


Paris minnen

Publicerat: 2009-10-23 / 16:39:47
Hej!

Suttit och redigerat lite bilder från Paris, har några kvar sen resan, dessa två är tagna under utflykten till Monéts trädgård:

 

 

 


Bildkritik

Publicerat: 2009-10-22 / 02:00:31

Hej hej!

 

Som jag tidigare nämnde så är jag medlem på fotosidan.se och la ut bland annat den här bilden på Scott, för att se vad folk tyckte. Fått lite synpunkter på hur jag kunde förbättra den och här är resultatet:

 

 

Har bland annat beskurit den tajtare för att tassarna ska synas bättre och sen har jag även förstorat bilden en del.


Ett sista inlägg. .

Publicerat: 2009-10-21 / 02:19:28
Hej och hå ute i natten!

Efter en lång dag av skolarbete, så satte jag mig ner och redigerade en bild.

 

 

GOD NATT:)
Viktigt!

Publicerat: 2009-10-20 / 22:13:20
Hej på er!

Det är vissa som frågat om de kan få "ta" bilder från min blogg och lägga ut dem på sina bloggar och dylikt. Som det känns nu, när jag fotar för nöjes skull och bara till mig själv, så är det ju bra om mina bilder visas upp på så många ställen som möjligt. (Det blir en annan sak om jag gör fotojobb åt någon annan och skriver kontrakt, då gäller ju helt andra regler för hur de bilderna får användas).

Men har vissa krav för hur det i såna fall ska gå till:

  • Kontakta mig via mail, berätta vart du tänkt lägga upp bilderna

  • Tycker jag det låter okej, så skickar jag över bilden som ni vill ha,

  • När bilden publiceras, så ska det klart och tydligt framgå att det är jag som är fotografen och även en länk till min blogg ska finnas med under bilden.

Det är INTE okej att kopiera bilder direkt från bloggen, bildkvalitén försämras och bilden förstörs!!!


ÄNTLIGEN...

Publicerat: 2009-10-20 / 02:44:33
...har jag blivit klar med min design, vad tycker ni??:) Skulle egentligen öppna bloggen redan igår, men när jag trodde jag gjort klart allting, då funka inte en av sidorna i bloggen. Lång historia kort, jag blev förbannad och stängde av datorn, där av fördröjningen.

Men men, redigerade i ordning några höst/frost bilder som jag tog för någon vecka sen. Vad tycker ni? Själv är jag nöjd med bilderna, men för hösten har man blandade känslor för. Det är som alla säger "det är så mysigt med hösten, för då får man tända levande ljus och mysa i soffan" och det håller jag med om. Men hösten och vintern varar ju inte bara i en månad tyvärr. Mörkret är lååååååååångt och eländigt. Tiden då dessa bilder är tagna är bäst. Då är det fortfarande skapligt ljust på dagarna och det är så fint med frosten på morgonen, men snart så kommer mörkret vara tungsamt.

Min dröm i livet är att någon gång ha råd att vistas utomlands på vinterhalvåret. Vara här under den bästa hösttiden då naturen skiftar färg, sen dra, komma tillbaka över julen (kanske) och sen dra tillbaka utomlands igen och invänta den underbara våren här i Sverige:)


Problem åtgärdat!

Publicerat: 2009-10-16 / 14:59:51
NUUUUUUUUUUUUUUU NI!!!!

Nu äntligen hittade jag felet till att min bloggdesgin inte syntes i firefox. Nu är det är åtgärdat så kanske jag kan fixa till bloggen så fort som möjligt och visa min förhoppningsvis fina design nångång under helgen:)

Får, Bagge, Lamm eller vad var det???!!

Publicerat: 2009-10-16 / 13:46:12
Hej hej!

Man borde kanske skriva lite om vad jag pysslar med om dagarna, men dels så har jag inte tänkt ha den här bloggen som en "dagbok" eller så, utan som en blogg där jag lägger upp mestadels bilder. Sen kan anledningen till att jag inte skriver så mycket om vad jag pysslar med vara att det händer fan inte så mycket just nu heller *skratt*

Mellan varven idag har jag redigerat några bilder och försökt göra klar en intervjuövning till skolan, vilket har gått så där. Har märkt en sak med denna lilla speciella hund och det är att han tål inte om någon eller någonting får mer uppmärksamhet än han. När telefon ringer, så riktigt lyser det i hans ögon och då ska han hitta på något hyss, så att jag verkligen inte kan koncentrera mig på samtalet.

Fick mail från skolan igår också, verkar som jag klara förra kursen som det ser ut. Riktigt duktigt av mig, eftersom jag inte riktigt tillägnat den tid jag borde ha gjort. I måndags börja kursen i Textkommunikation, där det är tänkt att jag ska skriva mindre som en kratta och mer på ett sätt så andra förstår innebörden i det jag skriver *skratt*


(Ras okänd)

Oooh fåret Shaun, oooh fåret Shaun!!!. . .tra la la la laaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Go natt!

Publicerat: 2009-10-16 / 00:12:30

Nä nu är det dags att sova:)

 

Go natt på er allihopa. .


Scott!

Publicerat: 2009-10-15 / 23:47:42

 

 

Mycket bilder på hundar, men har fotat tre hundar den sista tiden så=P


Valpvakt och hemresa!

Publicerat: 2009-10-15 / 00:43:17
Hej och hå!!

Att vara valpvakt tar på krafterna ska jag säga. Måste vara lättare att vara barnvakt än valpvakt skulle jag tro. Ungar de skriker i och för sig, men de tar sig ju inte så långt de första månaderna, en valp är ju ÖVERALLT, hela tiden, biter på skor, möbler, kissar överallt m.m. 
Men när jag tänker efter, så funkar jag nog bättre som "hundmamma" än som mamma. Så som en person en gång sa till mig "Du kommer ju bli värsta hitlermorsan när du får barn jööööö" så med det sagt så är det nog bäst jag låter ungarna vara *skratt*

Men nog talat om mig som morsa, har gått med på fotosidan.se. anledningen till det är att man vill ju få/ge lite kritik på sina/andras bilder, både negativ och positiv sådan. På det sättet så utvecklas man ju en heldel och vem vet kanske får lite nya bekantskaper ute i cyberrymden:)

Nu har jag också efter många om och men fixat biljett, så jag kan åka hem och hälsa på mina kära föräldrar. Det ska bli skönt att bli ompysslad faktiskt. Lyckades få tag på liggplats, både på ditvägen och hemvägen (det vart billigare än sittplats???!!!, SJ har konstiga prissättningar).

Nä nu är det dags att sova en stund, så man hinner sova några timmar innan valpen ska upp:)Nästa hund:)

Publicerat: 2009-10-13 / 19:50:23

 

 

 

En tjusig Jakthund:)

 


Jack

Publicerat: 2009-10-13 / 17:21:58

 

Hej igen! Suttit och redigerat lite bilder nu i eftermiddag. Började med hunden Jack, visst är han rätt söt??:)

 

 

 

 


På hemmaplan igen!

Publicerat: 2009-10-13 / 00:18:56
Hej!

Nu är man på hemmaplan igen. Hade tänkt lägga upp min nya bloggdesign ikväll, men som vanligt blir inget som jag tänkt mig. I explorer funkar allting fin fint, men på Firefoxen, ja där har jag ingen menyrad!!!?????. Så jag lessna på det hela och lät det ligga tills vidare.

Har fått äran att fota en liten valp under min resa. Har MÅNGA söta bilder på honom. Men när jag gick igenom alla bilder ikväll, så fastna jag för en bild, den tycker jag visade verkligen hur less han var på min kamera (och mig).

Han kanske inte visar sin allra sötaste sida på just den här bilden, men han är charmig om inge annat *skratt* I morgon lägger jag ut mer söta bilder på den unga herren.

Nu är det natti natti, så man orkar upp i morgon för nya äventyr!