Drygt fyra timmar kvar till nyår. . .

Publicerat: 2009-12-31 / 19:42:26
Ja hopp nu är detta år snart slut. Skrämmande med tanke på att det känns som att jag nyligen firade att det skulle bli 2009.

Valde att göra absolut ingenting detta nyår och är dessutom förkyld. Jag har precis duschat, ska till och fixa lite tacos och glo på tv och invänta till klockan slagit tolv så att jag kan krypa ner i sängen och förhoppningsvis kunna sova in det nya året och vakna pigg och utvilad år 2010:)


Göra en ny bloggdesign. . .

Publicerat: 2009-12-30 / 01:32:57
Som ni kanske märker så har jag skala av bloggen rätt rejält. Tanken är att jag ska sätta mig ner och göra om designen nån dag då jag känner att jag har lust:)

Skulle egentligen sova nu, men har varit fast i några böcker under kvällen/natten som gjort att tiden bara rusat iväg. Ska visa böckerna på bloggen i morgon.

Natti natti!

Ååååååååka Sj tåååååååååååååååååååååååååg

Publicerat: 2009-12-29 / 15:49:38
Hej hopp!

Nu har man varit i Jämtland i 1,5 dag och jag som hoppades på mildare väder, gick på världens nitlott. Uppe hos mamma och pappa är det bara 8 minugrader, medan här är det över 30 minus?????!!!! *suck*

Tågresan gick så där (älskar och skriva om mina tågresor *skratt*). Tåget var fullpackat med folk och det fanns inte en endaste plats ledig. Det är svårt att acceptera sånt när man annars åker i en sittvagn som nästan är tom och man kan vräka ut sig på två platser, nu fick man sitta som en sill i en burk med lapptopp- och kameraväskan fastklistrad mellan bena. Med mina redan två meter långa ben, så är det nog trångt med bara dom i vanliga fall.

Det gick inte att sova, för jag satt ytterst och tjejen som satt innerst behövde så klart kliva upp då och då och då fick jag försöka få loss mina ben bland alla mina grejer för att flytta på mig, så att hon kunde komma förbi.

Ett tag höll hon och erbjöd mig öronproppar också, vet inte varför hon trodde jag behövde såna??!! Kan det vara för att någon satt och kolla på film utan hörlurar, på högsta volym en bit ifrån där vi satt????!!! Ha det jag fått en krona för varje gång någon i filmen sa ordet *fuck* så hade jag varit miljonär vid det här laget, det enda man hörde var folk som skrek fuck, fucking, fucking motherfucker osv i två timmar drygt. Måste ha vart en jävla bra film det där.

Mitt i allt detta, så börja killen framför mig i alla fall kolla på en film (med hörlurar) som jag lyckades följa, eftersom den var textad. Lite konstig film dock, handla om någon präst som vart anklagad för att vara pedofil och han fick avgå som präst och det var inte säkert att han var pedofil i slutet och nunnan som angav honom satt och grät och ja lite konstig och udda var den. Tjejen breve måste ha trott jag fått någon slags psykos, eftersom för henne såg det nog ut som att jag bara stirra rakt in i tomma intet i två timmar, för hon såg inte att killen snett framför oss hade en film igång *skratt*

Det vart alltså med andra ord, en låååång resa hem, åtta timmar i vaket tillstånd var ingen hitt och på vägen ut så trampa jag en tant på tårna, men hon får skylla sig själv för att hon lagt dom mitt ute i gången=P

Ja nä som sagt, jag älskar att åka tåg:)

Syster och Fredrik:)

Publicerat: 2009-12-26 / 22:39:27Två bilder som jag tog idag ute i kylan:) När jag kom in så trodde jag tappat mina händer någonstans på vägen, för jag hade ingen känsel i dom.

Kylan verka hålla i sig här uppe, hoppas det är lite varmare hemma när man kommer hem på måndag morgon.
Har i alla fall haft en skön och lugn jul, med goda köttbullar och prinskorvar:)


Doppresent!

Publicerat: 2009-12-24 / 22:11:42Fick till uppgift att köpa en doppresent till en liten flicka:) Var in på en finsk butik vid namn Pentik, finns mycket fint där. Köpte ett täcke, handduk, tvättlapp och en rosa kanin, riktigt jämnställt och bra *skratt*


Julafton

Publicerat: 2009-12-24 / 21:48:10Anledningen till varför det inte finns bilder på människor (för jag lovar, jag fira inte jul ensam), det är för att ingen här borta är direkt någon linslus:/ Alla skyr kameran som pesten *skratt*

Julafton har flytit på rätt smärtfritt i alla fall, jag fick mina prinskorvar och köttbullar som ni ser på kortet, fika blev det också och lite julklappar fick man. Dessa tackar jag för, även de klappar som jag fått innan julafton också:)

Hoppas alla har haft en trevlig och framförallt en lugn julafton:)

Ska sitta och njuta av tystnaden en liten stund till innan jag kryper ner och sover jag också  


En sista hälsning innan jul. . .

Publicerat: 2009-12-23 / 21:07:33

Är sjukt dålig på att skicka julkort till folk, varje år så tänker jag att "nu ska jag ta och skicka julkort till alla jag känner", sen sitter jag som vanligt dan innan jul och har inte skickat ett endaste julkort, så även i år.

Men ikväll knåpa jag ihop ett litet kort i photoshop och maila släkten i stället och de som känner sig bortglömda, så har jag lagt ut kortet här på bloggen som ni kan kika på och känna att jag tänker på er också:)


Suttit framför datorn idag

Publicerat: 2009-12-22 / 21:24:18

Äntligen så vart jag klar med min sista kurs, så för att fira att det och att det snart är jul så har jag mest suttit framför datorn ikväll *skratt*.

Nädå, kanske inte bara därför, behöver "ensamtid" ememllanåt också och nu när jag är hemma hos mina föräldrar och syster och hennes kille befinner sig här, så får tiden jag sjunker ner i Photoshop eller någonting annat på nätet vara min så kallade "ensamtid".


Helt död igår. . .

Publicerat: 2009-12-21 / 09:39:55
Hej igen!

Igår var jag helt död, för jag hade inte sovi något under min tågresa av anledningar som snarkande gubbar och överförfriskade människor från Bistrovagnen.

Idag ska jag försöka bli klar med skolarbete som jag inte hunnit göra klart än *suck*

Skriver mer lite senare ikväll, måste bege mig till skolboken nu:/


Super Mario Bros för WII!!!!

Publicerat: 2009-12-19 / 02:38:26

Hej där i natten!

Efter att ha suttit närmare fem timmar med min sista hemtenta för i år, så satte jag mig ner och spelade Super mario bros för nintendo Wii. Är inte så förtjust i nyare spel, för jag tycker de är alldels för krångliga att förstå sig på, men detta är precis samma spel som super mario till nintendo 8 bitars, fast med lite nyare finesser dock så klart. Sjukt roligt att spela och man kan spela upp till 4 personer samtidigt på samma bana och hjälpas åt, eller jävlas med varandra.  Tyvärr blir jag ungefär lika het när jag spelar spel som när jag kör bil, så jag tror grannarna här borta varit brydd vad det är för en som stått och skrikit diverse ord hela kvällen, som inte lämpar sig att skriva ner på en blogg *skratt* .Det är precis lika som på super mario för nintendo 8 bitars med olika banor man måste klara av, om ni minns hur det såg ut vill säga:)

Nu är det dags att sova dock, har så ont i tummen och ena ringfingret, tror den svullna upp en del också av allt spelande. Det är riktigt synd om mig just nu=P 

Natti! 

 

 

 


Kylan från Sibirien. . .

Publicerat: 2009-12-18 / 18:13:28
Idag har det varit riktigt kallt rättare sagt 31,5 grader kallt. Jag trodde jag skulle dö när jag klev upp i morse.
Efter att jag klippte mig, så ville jag så gärna gå en sväng för det var riktigt soligt och fint ute, men det var det värsta misstaget jag kunnat göra, batteriet på kameran tog slut på ca två sekunder och mina händer höll på att frysa till is och det gick inte att hålla i kameran.

Det borde vara förbjudet med 30 graders kyla


Slappningen fortsätter. . .

Publicerat: 2009-12-18 / 18:07:23
Hej på er!

Har inte skrivi nå inlägg på ett tag nu och den enkla anledningen till det är att jag i princip inte gjort så mycket mer än slappat och tagit det lugnt under tiden jag var bortrest. Känns dumt att uppdatera och skriva att man legat på soffan för att resa sig upp för att koka en kopp kaffe, för att sen återigen lägga sig på soffan i princip=P

Men under dessa dagar har jag i alla fall hunnit kolla på två filmer och konstigt nog tyckte jag båda var riktigt riktigt bra.

"The uninvited" är en riktigt bra rysare, brukar oftast vara missnöjd med rysare eftersom de flesta är riktigt kassa. Men den här hade en handling som gjorde så att man inte kunde slita blicken ifrån tv-rutan.
     Den handlade om en flicka som blir inlagd på psyket efter att hennes sjuka mamma omkommer i en brand, för att hon ska kunna reda ut allt det traumatiska hon upplevt. När hon kommer tillbaka hem finner hon sin pappa föräldskad i sjuksköterskan som tog hand om hennes mamma innan hon dog. Hon anar att någonting inte gått rätt till vid olyckan och hon försöker finna sanningen tillsammans med sin syster. 
     
"Falskt alibi" är en riktigt bra thriller som handlar om en reporter som misstänker stans åklagare för att plantera bevis, för att kunna fälla oskyldiga människor för brott de inte begått. Ingen tror honom och han har heller inte tillräckligt med bevis för att fälla åklagaren. Han bestämmer sig därför för att medvetet leda åklagaren till att misstänka honom för ett mord som begås strax därefter, för att kunna bevisa att åklagaren är skyldig. 
Men DVD-filmen som han och hans vän filmar in som bevisar hans oskuld och befria honom från all misstanke, förstörs i en bildbrand som också blir reportens väns död. Efter det får han klara sig helt på egen hand. . .  

Slutet på båda filmerna var riktigt oväntade. Inte på ett sätt så att man vart irriterad och tyckte att filmerna sög. Det var tvärtom, båda hade en riktigt lyckad twist som gjorde filmerna så mycket mycket bättre.

Slappardagen...

Publicerat: 2009-12-13 / 16:08:34
Hej och hå!

Idag har jag inte gjort ett skit faktiskt, legat på soffan och glott på tv som tyvärr lett till att jag fick ont i en muskel i nacken så det värker. Men man får väll skylla sig själv, ingen tycker om latmaskar så man får ju sitt straff till slut.

Gjorde i ordning min fotobok igår är väll inte direkt nöjd så, men det känns som att jag lärt mig massor av mina misstag och nästa gång jag ska göra en fotobok så kommer det hela bli kanon:)

Nä nu ska jag fortsätta att inte göra någonting alls ett tag till. . . .

Pepparkaksbakande. .

Publicerat: 2009-12-12 / 16:24:20Idag har man gjort ett försök att baka lite pepparkakor, brukar göra egen deg om jag ska baka. Men idag blev det köpt deg och jag körde på ""svin-influensa temat" rätt igenom, så det vart en plåt med bara små svin=P

Men som vanligt, när jag köper deg*, så blir jag lika besviken, pepparkakorna smaka som en blandning mellan citron och Coca-cola.


*Jag köpte inte degen, det var herrn i huset som jag är på besök hos som gjorde det *skratt*


Media

Publicerat: 2009-12-10 / 08:22:42
Hej!

Sitter och är lite smått irriterad, har nämligen suttit och titat på Nyhetsmorgon på TV4, där pratade de om Tiger Woods och hans "otrohetsaffär". Jag tycker det är riktigt bedrövligt att journalistiken är på väg åt ett helt fel håll och framför allt att människor i dagens samhälle faktiskt är intresserade och betalar för att få läsa skvaller om kända människor.

Jag tycker själv att allmänheten har ingenting med saken att göra. Otrogen eller inte, så är väll detta någonting som Woods tillsammans med sin familj ska reda ut? Det finns ingen respekt för människor privatliv i dag, allt ska kablas ut så fort som möjligt, till vilket pris som helst.

Man sitter i TV och säger att kända människor får helt enkelt acceptera att bli bevakade, att Tiger Woods helt enkelt ska få acceptera att hans hus omringas av helikoptrar.
Media försvarar sig med att kalla detta för "kändisjournalistik" och inte rent skvaller som jag vill kalla det.

Självklart förstår jag att det handlar om pengar (stora pengar). Bekanta och vänner till Tiger Woods och hans familj och alla andra som har information som de kan berätta, tjänar multum i pengar genom att sälja sin berättelse till media. Media i sin tur tjänar pengar på att berätta om nyheten för allmänheten.

Jag undrar vart tanken på att värna om privatlivet tog vägen? Finns det snart ingen som bryr sig om sina medmänniskor?
Och vad är det som egentligen driver vissa människor till att vilja läsa som någonting så privat som detta? Är det  verkligen så kul att gotta sig i andras olycka?


Nä nu ska jag ta och knata ner till tvättstugan. . .

Bildbehandling

Publicerat: 2009-12-10 / 00:54:53
Hej och hå!

Sitter uppe ännu, ska väll försöka gå och lägga mig snart.

Tänkte bara berätta att jag kom in på kurserna som jag ansökt om till våren, digitalbildbehandling bland annat. Den kursen kommer jag att läsa på heldistans på Jönköpings Högskola, funkar ju jättebra att läsa den fast att jag kanske får jobb:)

Så dagen till ära (när jag får gå på bildredigeringskurs och allt till våren) så tänkte jag bara tipsa till alla som har möjlighet att fota i RAW-format, så gör det. I mitt fotograferande försöker jag i möjligaste mån att ta bilden redan i kameran och inte sitta framför datorn och redigera tusen bilder. Men ibland när ljuset inte räcker till eller att man haft fel inställningar, så är det skönt att man kan göra så mycket med en RAW-bild till skillnad från en JPEG-bild.

När man fotar i RAW så blir bilden väldigt matt och dassig i färgerna (just för att man ska kunna redigera bilden i datorn), man kan säga att RAW-filen är som ett slags negativ som man hade föritiden.

Den här första bilden visar på de justeringar som jag oftast gör med mina bilder. Det vill säga ökar kontrasten, slänger på lite mättnad, eventuellt ljusar upp/mörkar ner bilden och lägger på skärpa och så är det klart:)

Den här bilden har jag jobbat lite mera med eftersom originalet vart som det vart. Förutom samma sak som jag gjort ovan så har jag även använt mig utav klonverktyget för att ta bort det störande grässtrået uppe i högra hörnet.

 

Min lärare i fotografisk bild sa att fotografering och bildbehandling går hand i hand 50% av varje=en kanon bild

 Caterpillar

Publicerat: 2009-12-09 / 01:45:59
Jahopp!

Nu har man äntligen efter ex antal timmar blivit klar med beställningen från Crimson.se. Jag berättade ju om den där fotoboken jag skulle beställa. Men det vart lite tokigt med den, för efter att jag infogat alla bilder och gjort klart, så insåg jag att bokformatet jag använt mig utav var den STÖRSTA och den skulle ha kostat mig typ 800-900 kronor och det har jag inte riktigt råd med just nu *suck*. Men jag var och köpte en fotobok på Rusta istället, en en enkel svart sådan, med svarta sidor, så jag tror jag kommer bli nöjd när jag är klar:)

 

Hittade den här gamla bilden i ett av mapparna, en bild som jag tog för 1,5 år sen på vägen hem från Stockholm. Stannade till hos en vän, på hans jobb och knäppte några kort på deras "vrålåk":) 

 


Några bilder

Publicerat: 2009-12-08 / 17:09:58


Julpynta din blogg. . .

Publicerat: 2009-12-08 / 14:53:19
Hej!

Hittade massa roligt hos hobbyman.se som man kan använda för att göra sin blogg, hemsida eller någonting annat lite mer "juligt". Så jag satte mig ner och knåpa ihop lite smått. Länken till vart jag hittade just dessa ikoner för nedladdning är här.

Så anledningen till varför jag låste min blogg var för att jag ville göra klart allt innan folk fick se vad jag gjort:) Men nu är den öppen igen utan koder och grejer. . .
SCOTT

Publicerat: 2009-12-06 / 13:11:50

 

Att man kan verkligen se så ledsen ut, det förstår inte jag. . .


Stresseksemen förvärras=P

Publicerat: 2009-12-03 / 01:11:38
Hej!

Är trött, men kan inte sova.

Dagen har varit stressam idag. Skynda mig att posta ett paket på bussgods, skulle ha hunnit egentligen på banken, men tiden gick för fort och jag var tvungen och dra och hjälpa en kompis och bära en soffa istället och jag säger så här att det var tur vi var fyra som bar, för annars hade det hela gått åt, ja ni vet vart. . .

Försökt att färdigställa mitt skolarbete idag, ska göra en s.k marknadsanalys åt ett stort företag i Sverige, jag valde Ikea. När vi är klara med marknadsanalysen så ska vi utforma två reklamkampanjer åt företaget också. Allt detta på 5 dagar??!!! Lite mastigt, inte ens på universitetet var det så högt tempo på skolarbetet.

På tal om universitet, sa till min inneboende idag (eller om det var igår) att det är förjävla synd att man inte tidigare kom på vad man egentligen ville hålla på med. Jag menar det är ju inte så att en annan hattat fram lite här och var. Först ville jag bli veterinär på högstadiet, för att sen plugga till yrkesmusiker på gymnasiet, för att sen hoppa av gymnasiet och börja jobba inom vården. För att sen plugga jag till USKA, för att sen läsa turism på högskola, för att sen ändra inriktning till sociologi och för att sen i slutändan börja plugga grafisk kommunikation och fotografering. Som sagt, det var jävligt synd att man inte från början visste vad man ville bli egentligen *skratt*

Ha de jag vetat det jag vet nu, så hade jag utbildat mig till marknadsförare, bildjournalist eller grafiskformgivare eller nått sånt. Men nu är man gammal, måste börja jobba och tjäna pengar. Men vem vet kanske man kan lyckas ändå med den kunskap man äger idag:) 

Lyssnat på Lady Gagas låtar, tycker hon är helt okej. . .

 

 

 

Nä dags att sova nu, finns inget vettigt som kommer ur mig klockan ett på natten ändå så.


Inget vettigt!

Publicerat: 2009-12-02 / 00:10:15

 

Tjoho ute i natten!

 

Idag var jag sjukt pratsugen, men igentligen är den min inneboende som brukar vara den som pratar hela tiden. Men idag var hon tvungen att plugga.  Jag hade dock gjort klart det jag skulle och det enda jag ville var att få prata, men kunde ju inte prata med henne, för då störde jag ju. Fan vilken jobbig känsla det var, aldrig känt så förut och så typiskt då att ingen som jag ringde till svara i telefon heller:/ Det är tur man inte lider av pratsjukan så ofta i alla fall=P

 

Sen har jag även utvecklat någonting som kallas för stresseksem, vem uppfann stresseksem egentligen???!!! Sjukt irritersamt är det i alla fall. Vill bara slita av mig skinnet tror ja snart, man blir ju tokig av allt kliande hela tiden. Får sluta stressa helt enkelt, men det är ju inte så lätt alla gånger.

 

Skolboken jag beställde kostar i alla fall 450 spänn *tack för den* det är verkligen pengar jag har att avvara på en bok just nu. Men men, som något en vis man sa till mig en gång "Liisaelina, du ska se att det kommer någonting gott ur allt detta elände också" Hm, hoppas det goda i såna fall visar sig jävligt snart då *skratt*

 

 

 

GOD NATT!!!