Så det kan bli. . .

Publicerat: 2010-05-30 / 00:46:04
Hej i natten!

Tänkte bara lägga upp en bild:



Tycker om att fotografera djur (som ni kanske märker). Till veckan ska jag fotografera en kinesisk nakenhund, som tydligen är en riktig garagehund med lite attityd:)

Ska fota honom på just garaget och tror det kommer bli riktigt bra i den miljön.

Annars kommer veckan vara rätt fullspäckad redan från i morgon, med fotograferingsuppdrag på söndag, tisdag, torsdag, fredag och lördag.

Tror inte att veckan efter nästa vecka ser så mycket bättre ut, men måste säga att det är riktigt riktigt roligt:)

Ja, det vart lite text ändå. Va tokigt det kan bli ibland. . .

Natti natti. . .

LJUSTÄLT

Publicerat: 2010-05-28 / 19:41:42
Jag har lyckats sålt iväg mitt ljustält och blixtar och allt. Jag har bara haft ett litet problem. Jag har inte vetat hur jag ska fixa och knövla ihop ljustältet, så den ska få plats i en liten rund väska, som den låg i när jag köpte den. Helt utvecklad så är den ju trots allt 75 cm och att skicka den så hade ju inte kunnat gå.

Jag har i olika omgångar i ett par dagar försökt få ihop det sabla ljustältet utan resultat och drabbats av smärre nervsammanbrott. Men som tur var så fick jag lite assitanse tidigare ikväll:)

Riiiiiktigt så här gick det kanske inte till då, för hade det inte varit för Lisa och hennes googlande på nätet efter bättre instruktioner än de ovan, så hade vi aldrig fått till detta:) Tack tack för hjälpen.

Sen vet jag inte riktigt om min kläddstil just i dag med pyjamasbyxor va lite väääääl avslappnat. För när Lisa kom hit, så frågade hon om inte jag fått hennes sms om att hon skulle komma?? Jag vet inte om hon syffta på att jag inte hunnit byta om=P

Men men, fredagen till ära så bjuder jag på min outfitt, det är bara klackeskorna som fattas för att jag ska kunna ta en sväng ut på krogen. . . . eller va säger ni?

PS, anledningen till varför jag tagit bort mitt ansikte på sista bilden är för att jag såg ut ungefär som att jag tryckt upp en apelsin på vardera sida om mina kinder DS.

LJUSTÄLT OCH CYKELKORG

Publicerat: 2010-05-28 / 16:35:18
Hej!

Nu står Lisa i mitt vardagsrum och försöker få ihop mitt ljustält till en liten cirkel. Det går inte så bra kan jag säga, bildbevis kommer kanske sedan *skratt*

Tänkte bara visa min fina cykelkorg som jag fick av Lisa, snacka om va glad jag blev. Precis en sådan jag behöver när jag ska på affärn:) Tack tack.



TVÅ BILDER TILL PÅ ALICE:)

Publicerat: 2010-05-27 / 00:47:32
Hej hej!

Vet ni vad? Maria vars hund jag fotograferade syr jättefina väskor, kassar, neccesärer m.m. Hon lämnade en liten kommentar här på min blogg och jag surfade genast in på hennes syblogg och sen vidare på hennes hemsida och butik Kraja.

Gå in och kika vett ja:)



Verkar som att på sista bilden så droppar det vatten från näsan på Alice som precis kommit upp från ett svalkande bad. I morgon ska jag göra klar alla bilder och låta Maria välja ut de fyra bilder som hon vill ha:)

HUNDPORTRÄTT:)

Publicerat: 2010-05-26 / 17:18:24
Hej hej!

Idag var jag, som jag tidigare nämnde och fotograferade Marias söta Labrador tik. Hon var så duktig och satt still, medan jag fotograferade henne. Här kommer ett litet smakprov:)



Fler bilder kommer kanske lite senare:) Nu ska jag lägga mig på soffan och ta det lugnt en stund.

ÅRETS FÖRSTA DOPP

Publicerat: 2010-05-26 / 00:31:13
Hej och hå!

I morgon ska jag fotografera en tjej och hennes hund:) Så idag så tog jag och cykla till stället där vi ska träffas och fotografera, för att få lite insperation. Lisa och Balloo följde med och höll mig sällskap. Balloo han passade på att ta sig ett litet dopp i det något iskalla vattnet i Storsjön:/ Han var ju tvungen att hämta upp pinnen=P



Men sen vart han sååååå frusen stackarn, så Lisa tog och linda in honom i hennes jacka, och då vart han sååååå söt istället *skratt* Sen såg jag årets första vitsippor som kommit upp här, men de va rätt små och ynkliga tyvärr:/



Sen hittade jag en sten som såg ut som ett hjärta:



Sen på vägen hem längst stenarna så hittade Balloo en boll och han vart överlycklig över sitt lilla fynd.



Nä, nu ska jag stoppa ner mina lurviga under täcket och försöka få mig lite sömn. . . Natti natti på er alla:)

Tulpaner

Publicerat: 2010-05-24 / 19:53:57

Hej och hå!

Ikväll har jag attackerat tulpanerna utanför huset, det var inga kanonbilder, så jag tog och lekte lite granna med dem i photoshop istället.


Full rulle. . .

Publicerat: 2010-05-24 / 00:40:27
Hej hej!

Igår var jag och hälsade på Cicci och Tomas och träffade det blivande brudparet och deras söta lilla dotter. Det gick bra, de verkar så himla lättsamma och trevliga att ha och göra med och jag tror det kommer bli en kanon rolig dag, dagen de gifter sig:) De önskade sig traditionella och roliga bröllopsporträtt och har en hel del idéer, som jag skrivit ner på ett papper, som tur är *skratt* Vi blev också bjuden på mat av mästerkocken Cicci, ungstekt hel cykling och ris, det smakade ljuvligt.   

Sen for jag, Cicci och Tomas ner på stan och käka glass vid selångersån i det fina sommarkvälls vädret, vilket var ytterst mysigt.

Tackar er alla för en kanon trevlig dag:)

Annars är det full rulle i huvve med olika projekt, som jag kommer att berätta mera om. När det blir mer säkert att allting blir av. För om de inte blir av, ja då behöver jag inte ta upp dem. Ja ni förstår nog vad jag menar;)

Ska försöka fylla bloggen med mer bilder, den närmsta framtiden *promise*

Natti natti!

Trevlig helg:)

Publicerat: 2010-05-21 / 16:13:19
Hej och hå!

Idag har jag försökt packa och som alltid är det lika svårt att veta vad man ska ta med för någonting. Ska ju inte vara borta så länge som tur är.

Solen skiner och det är kanonväder ute:)

Kommer nog inte bli så mycket bloggande i helgen, då jag inte har tillgång till internet skulle jag tro. Men men, jag dör inte av det och jag tror inte att ni gör det heller *skratt*


Hej och hå. . .

Publicerat: 2010-05-20 / 23:52:49
Hej och hå! Här var det livat i stugan. . .

Jag kan för första gången meddela att jag tillängnat kvällen till att svara på mail *skratt* och vet ni vad? Jag får fortsätta svara i morgon, för mina ögon går i kors. Så mycket mail har jag fått. Kan bara säga att det har varit riktigt roligt med så mycket gensvar på min annons:) Har även haft besöksrekord på min blogg och hemsida.

Igår gjorde jag om hemsidan lite granna också, med en till kategori, där det är tänkt jag ska lägga upp lite bilder på mina kära växter som jag titt som tätt fotograferar. Som jag tidigare nämnde så lär väll mina grannar tro att jag inte är riktigt som alla andra, eftersom samma granne brukar jämt gå förbi när jag nästan ligger i blomrabatten utanför *skratt* Nu väntar jag på att tulpanerna ska ta och blomma ut. . .

Annars idag så har jag tillbringat en del timmar hemma hos Lisa, jag kom med fikabröd och hon bjö på kaffe och vi satt ute på hennes trappa och snacka en massa (som vanligt) och smälde i oss en påse kanelsnäckor, gud vad jag kommer sakna denna tid. Har nämligen tillbringat mycket tid på hennes trappa och lapa sol (och snacka en massa). Solade lite idag också, Lisa tyckte att jag var nästan självlysande när jag kavla upp mina byxor och mina likbleka ben dök fram. . . Ha ha. .

Nä nu ska jag se om jag lyckas somna tidigare än halvfyra som jag gjorde igår natt:/



Snurrigt. . .

Publicerat: 2010-05-20 / 14:42:21
Hej!

Jag är fortfarande borta efter intrott *tjaaat*, men somna först halv fyra i morse, men som tur var så masa jag mig upp vid elva i alla fall.

Idag slog det mig i alla fall hur sjukt fort tiden faktiskt har gått. Känns som igår jag flyttade till Östersund och började skolan. Men jag pratade med en vän idag och hon informerade mig att nästa helg så kommer hon flytta ut ur sin studentlägenhet och där med har tre år av våra liv gått förbi *paniiiiiiiik*

Men men, från det ena till det andra. På lördag ska jag till Sundsvall och träffa blivande brudparet:) Ska bli riktigt roligt och spännande och Cicci som vi fått lov att vara hos har lovat och tillaga lunch och bju på fika *mums*


NATURENS UNDER

Publicerat: 2010-05-19 / 22:01:23
Hej och hå!

Nope jag har inte dött, har bara varit två riktigt tunga nätter på introduktionen. Klev upp mellan 16-17 idag och nu gäller det att försöka vända tillbaka på dygnet lite för jag är rätt borta i kålan om man säger så.

Tog och masa mig ut för en stund sen i friska luften och det hade precis regnat och det lukta sommar:) Hade med mig kameran så jag tog några bilder på allt som växer fram så det bara knakar.



Att se detta gör mig så fruktansvärt glad:)

Introduktion. .

Publicerat: 2010-05-17 / 19:18:26
Hej!

Blir ett kort inlägg bara, ska iväg och gå min introduktion alldeles straxt och ska vara där hela natten. . .

Hörs något i morgon. .

Hade bara bra så länge allihop:)

Balloo

Publicerat: 2010-05-16 / 18:29:00

God kväll!

Tänkte lägga ut två bilder på sötnosen:



För skojs skull så kika jag runt efter valpar, man blir grymt sugen. Men men, det är ju inte bara att köpa en och så länge det är så osäkert med allting annat så får sånt här också vänta tyvärr.


Lite av varje. . .

Publicerat: 2010-05-15 / 21:59:19
God kväll!

Det har regnat här från och till i säkert två dygn. Men idag så vart det helt plötsligt ca 20 grader varmt och det vart fuktigt må ja säga, riktigt kvavt i luften. Ända tills det vart lite åska på kvällen och vädret vart underbart behagligt. Detta måste vara årets varmaste dag *jippeeeeeeeeeee*

Jag och Balloo passade på att busa lite i skogen idag, eftersom igår så var vi mest som två blöta råttor efter våra promenader när regnet forsa ner.

Testade mitt objektiv Tamron 28-75 på hur den funkar till rörliga motiv, så jag bad Balloo springa lite granna. Det vart ju inga racerskutt från hans sida, men han rörde sig i alla fall.

Anledningen till varför jag testade objektivet var för att jag har en person som frågat mig lite om kameror och objektiv för hon vill kunna fota sin fina hund när de är ute och grejar.

Så vad tycker jag då?

Tycker att autofokus på "Tamronet" är lite slö (den tar ibland lite tid på sig att fokusera). Men annars är jag helnöjd med objektivet, bra skärpa och fina färger och priset på 4190kr jämfört med Canons egna 24-70 på ca 12 000 är ju klart en fördel:)

Resultatet på det rörliga ser ni här nedan:



Sen ställde han snällt upp på två "poserade" bilder också:


BAKNING IN A BOX=P

Publicerat: 2010-05-13 / 23:51:29
Hej hej!

Har fått till bloggen igen i alla fall *YES*

Idag har det regnat HELA dagen. Men det har varit rätt mysigt, för "vi baka" idag (med andra ord så snodde jag själv ihop en bakmix för Toscakaka alltså).

Sen har vi mumsa och mått gott hela kvällen. Jag är lite töntig kanske, men när det är helg så är jag bara tvungen att låta "mina" djur få känna det också, så Nuttisen fick fisk och Balloo fick ett ben. Tycker om att skämma bort djur, men bara lagomt mycket:)




Strul med bloggen

Publicerat: 2010-05-13 / 13:11:40
God dag!

Som ni ser så har jag ändrat lite på bloggen och gjort en ny header, nu är det så att kommentarssidan och arkiv sidan inte verkar funka. Det ser heeelt sjukt ut när man går in på de sidorna och ärligt talat har jag ingen aning om hur jag ska fixa till det:/ Men ska försöka göra det lite senare idag, efter att jag städat och varit och handlat. . .

Hade gött!

Tröttheten själv

Publicerat: 2010-05-12 / 17:20:53
Hej och hå!

Fasiken vad bra det är att ha hund, man måste som gå ut oavsett väder (nu är det solsken här dock). Man får som gratis motion OCH sällskap på en och samma gång:)

Men nu är det någon som är rätt trött dock:


BAJSPÅSAR, BUSSAR OCH BLOMMOR

Publicerat: 2010-05-12 / 12:51:29
Hej!

Kom hem för ett tag sen från en långpromenad med lillskruttan. Någonting man märkt längst vägarna är en heel deel bajspåsar. Förstår inte varför man plockar upp skiten, men ändå kastar påsen i dikeskanten *skratt* Men det är klart, det är ju inte direkt "coolt" att bära runt på en svart bajspåse. Det är väll kanske därför man har tillverkat rosa påsar med döskallar på för att öka på "coolheten" med bajspåsar, vad vet jag.

Satt och kolla in busstidtabellen till jobbet, till min fasa så ser jag att på helgerna tar jag mig på jobbet men inte hem igen *suck* Få se hur man löser det problemet, får väll gå eller cykla antar jag.

Nä nu ska jag ta och käka och sen städa och sen gå ut igen med skruttan. . .


FRILLAN FRÅN HELL. . .

Publicerat: 2010-05-11 / 20:31:15
Hej hopp!

For iväg med cykeln efter att jag duschat och trampa på för glatta livet mot affärn. Till min förbannelse så såg jag att mitt hår såg verkligen heeeemskt ut när jag kom fram. Det var så pass illa så jag tänkte att jag skulle skita och gå in *skratt*. För ni förstår att nu när det har börjat blivit sååå långt så kommer mina förbaskade lockar fram och nu var det dessutom nytvättat och blåsten på det så, ja det går inte att beskriva hur illa det var. Måste verkligen försöka gå till frissan så fort som möjligt.

Men i alla fall, jag tog mod till mig och gick in på affärn och sen cykla jag till Lisa och snacka lite skit och drack kaffe och sen cykla jag hemåt. Förstår inte varför men Lisa vart lite nervös när jag satte Balloo i cykelkorgen och trampade iväg (kan vara för att jag skrek att det går ju för fan inte att styra=P). Men trots de 8 extra kilona och två hundöron som fungerade som vindupptag, så tog vi oss hem:) 

Balloo och Snus ligger utslagna på varsin del av soffan och jag är mätt och belåten efter min lilla kebabmiddag.  


JOBBA PÅ FRÅN OCH MED MÅNDAG. . .

Publicerat: 2010-05-11 / 15:38:49
Hej hej!

Idag ringde de från jobbet som jag var på arbetsintervju på och jag börjar min introduktion på måndag. Förhoppningsvis finns det jobb ända fram tills semestrarna börjar, så man får ihop lite pengar innan dess också.

Ska ta och hoppa in i duschen en sväng och sen ska jag fara iväg och hämta lilla Balloo, ska även hämta ut något på posten som jag inte har någon aning om vad det är???!!! Hm, spännande, spännande.

Lite fler bilder på racer Holger, visst är han sööööt???:)


godis

Publicerat: 2010-05-11 / 00:10:56

Sitter och käkar godis:/ Köpte en storpack av eldorados lågpris wienegum godis för två veckor sen. Dom är så suuur så sist jag åt dem så hade jag blåsor hela munnen när jag gick och la mig. Trodde jag lärt mig något av den händelsen. Men nope, sitter och proppar i mig massor igen. Fast att det svider i magsäcken av det sura och blåsorna börjar ge sig till känna, så tog jag en till i denna stund.

Nä nu måste jag ta och skärpa mig, ska lägga mig om en liten stund och från och med i morgon så är jag hundvakt fram tills på söndag, till söta lilla Balloooo:)

SOLSKEN IDAG. . .

Publicerat: 2010-05-09 / 21:52:40
Tjenixen!

Idag har det varit sjukt fint väder, så jag tog cykeln och for iväg och leta blommor. Jag for ner till Storsjön och tittade igen, precis som igår. Jag kräla runt där bland träd, buskar och bark och när jag lyfte upp näsan så står det en liten tant och tittar på mig *skratt*. När hon såg kameran så förstod hon vad jag höll på med i alla fall.

Det var faktiskt riktigt avkopplande att strosa runt i naturen, men föga ergonomiskt dock. Har rätt ont i ryggen av allt krypande=P


Morsdag:)

Publicerat: 2010-05-08 / 23:50:30

Hej hej!

I morgon är det morsdag (i Finland alltså) och för att inte göra samma misstag som förra året så har jag redan skickat iväg ett e-kort till min kära mamma.

Förra året lät det ungefär så här i telefon:

Jag:
-Bla bla bla bla bla bla . . . . bla. . . bla bla bla bla. . . bla bla. . bla.
Mamma:
-Liisa, vet du vad det är för dag idag?
Jag:
-???!!!. . . . . Hmmmm, näää???
Mamma:
-Det är morsdag.
Jag:
-(tystnad). . . . Oj. . . .men mamma för mig är det morsdag alla dagar på året, jag behöver ingen speciell dag för att fira dig jöööö.
Mamma:
-(Tystnad). . . Liisa, tror du på det där själv eller?
Sen skratta vi båda två. . . .



Dessa underbara blåsippor hittade jag idag, det var som ett hav av dem en bit utanför stan. I morgon ska jag iväg och fota en massa där, eftersom idag hade jag inte riktigt tid:)


Holger-2

Publicerat: 2010-05-07 / 00:26:18


Förkyld

Publicerat: 2010-05-06 / 14:46:04
God eftermiddag!

Är typ förkyld:/ Frustrerande att man inte orkar göra så mycket, det började i helgen då jag kände att två steg ute i skogen var för mycket. Sen har jag varit allmänt lelös i kroppen hela veckan, men nu när jag kom hem igår kväll så bröt det verkligen ut och i morse när blev väkt av telefon så fick jag inte fram så många ord som lät vettiga, så personen i andra ändan trodde nog att jag var full *skratt*

 


HOLGER

Publicerat: 2010-05-05 / 23:29:33

Hej!

Nu är man på hemmaplan igen:) Snuuusen vart så glad när jag öppna dörren och som vanligt så körde hon en domdering i en halvtimme, för att meddela att hon inte vill att jag ska åka bort, för att sen gå och lägga sig igen och allt var som vanligt:)

Igår var jag och åt middag hemma hos min vän Cicci. Hon bjöd på kamutvete, sallad och grillad ost (Halumi) Mmmmm, mumma måste jag säga att det smaka:)

Efter den goda middagen så skulle jag försöka ta några kort på deras nya familjemedlem Holger. Måste erkänna att innan jag träffade honom så var jag lite skeptisk, eftersom det är en katt utan hår=P Men har ändrat uppfattning totalt, han är hur söt och god som helst jöö.

Problemet var ju bara den att Holger var inte mycket för att sitta stil och ta det lugnt *skratt*. Men några kort fick jag till utan att att Holger vart som en bunt fartränder.

Här får ni ett smakprov:



BILDER FRÅN I SÖNDAGS. . .

Publicerat: 2010-05-04 / 17:17:03
Hej hej!

Sitter och knåpar lite på datorn innan jag ska iväg på middag hos Cicci, ska bli riktigt kul med tanke på att jag inte träffat henne på evigheter:)

Slänger in två bilder från i Söndags då jag fotograferade Rogge och hans hundar. Det går inte alltid som man tänkt sig, speciellt när hunden inte vill göra som vi människor skulle vilja att de gjorde *skratt*.



Ska lägga upp seriösare bilder lite senare i veckan då jag kommer hem:)

VALBORG

Publicerat: 2010-05-01 / 16:11:08
Hej hej!

Igår var det valborg och jag hade en trevlig kväll med grabbarna grus. Men innan det var dags att grilla skulle de ha möte, så jag passa på och bada bastu, fick sitta heeeeelt ensam och kan säga att det behövdes, det är så skönt att sitta och rensa alla tankar i en varm härlig bastu.

Igår var det också världens dimma och regn när vi stod ute och grilla, men det var varmt och maten smaka supergott. Det var mysigt på kvällen när man fick krypa ner i sovsäcken på överslafen och lyssna på smatrett mot hustaket i stugan när regnat öste ner, (men det vart mindre trevligt när de två herrarna nere börja snarka och låta *skratt*).