MOLLY

Publicerat: 2011-01-29 / 17:14:03


Tjena!

Har varit hundvakt i veckan igen åt Molly. Hon har gjort sig hemmastad som det verkar, trots att hästarna fortfarande är liiite läskiga dock;)


Lite förändringar på bloggen. . .

Publicerat: 2011-01-25 / 10:57:02
Hej!

Det kommer ske lite förändringar på bloggen:)

En ny design kommer att komma upp inom en snar framtid, som är gjord av Isabellicious och lite annat smått och gott. Om ni besöker min blogg i framtiden och den är låst, så få inte panik *skratt* Kommer att låsa upp bloggen när designen är på plats och det blir en nystart.

Hoppas ni återkommer:)

Fantasi och bloggtips. . . .

Publicerat: 2011-01-22 / 17:27:25

Är helt ensam i ett stort hus. Har dock hundarna, men känner mig liiite skraj, jag har ju blivit tilldelad den stora gåvan som kallas fantasi och jag är riktigt duktig på att fantisera ihop en massa läskigt uppe i huvve. Vet inte hur många gånger jag gått förbi fönstrett och nästan dött, då jag tror att soptunnan varit en maskerad man med skjutvapen=P Sen att min favorit gengre av filmer är skräck, gör ju inte saken bättre. . .

Men men, nog om det. . . För er alla som gillar djur och djurfoto så gå in på den här kvinnans underbara blogg,  
Sarah Beth heter hon som driver bloggen och har blivit utnämnd till årets djurfotograf i USA:)


Molly

Publicerat: 2011-01-21 / 15:24:05

Igår berättade jag ju om lilla Molly och att hon var här för lite "inskolning" för att se hur hon trivdes. Det var mycket första dagen för lill tjejen, då det vart både andra hundar, hästar OCH en skottkärra som var väldigt läskig och den var hon bara tvungen att skälla på och morra lite åt, för säkerhets skull så att skottkärran skulle veta vem det var som bestämde;)

När vi kom in efter den lilla upptäcktsfärden så var hon helt slut och slockna på sin filt. . .Ingen höjdarbild precis ha ha. . .
men tänkte så att ni fick se hur lill gumman såg ut i alla fall.

PS. Einar var hit igårkväll och han verka bra sur över att det varit en tjej här, så han passade på att äta upp nästan hela Mollys tuggben som hämd över att han inte stått i centrum;) DS.En sjuk värld vi lever i. . .

Publicerat: 2011-01-19 / 19:34:26
Hej!

Ibland när man kliver upp på morgonen, ser sig i spegeln och håret står åt alla håll, hyn ser allt annat än fräsch ut och man står och tänker att "varför ser man inte ut som de där modellerna på tidningsomslagen eller reklamskyltarna" så ska man tänka på att det finns ingen som ser ut som omslagstjejerna, kolla här:Det är sjukt att media skapat en bild om vad som ska vara idealet för oss människor, då inte ens modeller kan nå upp till den. Det är inte konstigt att så många människor känner sig misslyckade och mår dåligt över sitt utseende.


Linnea och Johanpixels

Publicerat: 2011-01-19 / 18:12:48
Hej och hå!

Snubbla över en fototävling på nätet med tema "vinter" hos Linnea i sammarbete med Johanpixels.se och här kommer mitt bidrag:


Snöbus med Einar. . .

Publicerat: 2011-01-17 / 21:22:01

Hej hopp!

Mår lite bättre idag, varit ute och busat med Einar i alla världens snödrivor som funnits på vägen. Han är bara för rolig han. Han djupdök ner i snön så att bara öronen syntes på honom.

Slänger upp en bild på honom när han fortfarande var en liten bäbis, nu är han ju storkille så klart (eller han vill gärna tro det själv).
Grått och trist. .

Publicerat: 2011-01-16 / 11:47:06


Hej!

Har mått riktigt knepigt sen igår, inte alls på topp. Mått illa och känt mig lelös på något sätt. Hoppas det går över snart i alla fall.

Ska ta en promenad nu, tror jag behöver lite frisk luft om inge annat:)

Portraits. . .

Publicerat: 2011-01-13 / 19:31:01


gamla bilder med ny redigering. . .alá numero 2. . .

Publicerat: 2011-01-12 / 21:35:54


Hej igen!

Idag blir det samma visa med gamla bilder men med nyare redigering, fast denna har jag aldrig lagt upp på bloggen dock. Det är från i våras då jag fotograferade en nybliven student:)


Gamla bilder med ny redigering. . .

Publicerat: 2011-01-11 / 17:17:57


Nu vill jag komma igång och ta nya porträttbilder, har så mycket idéer om allt möjligt gällande porträtt så jag blir alldeles hisspig. Men det gäller ju att få tag på folk som vill ställa upp dock:)


The sun is shining:)

Publicerat: 2011-01-09 / 15:27:13


Idag var jag ut en sväng, det var ju ett så underbart solsken så det var svårt att låta bli:)

RUSTA KASSAR. . .

Publicerat: 2011-01-08 / 17:23:56


Just nu längtar jag verkligen efter ett eget hem, e så himla trött på att ha allt man kan tänkas behöva i en ryggsäck, en skrikande gul Rusta kasse och en polkagrisfärgad Rusta kasse (fast på den står det inte Rusta). Man försöker hålla någon slags reda på allt, men behöver man EN grej så måste man nästan jämt dra fram ALLT ur både ryggsäck och kassarna. Sen är det bara att börja sortera in allt igen. Och för att inte tala om då man måste resa med allt bråte. För att orka bära allt så borde man vara en bodybuilder på steroider och det visade ju en sån där "body analyser Scale" klart och tydligt att så var då inte fallet=P Ni vet en sån där supervåg som räknar ut, fett, muskler och vatten i procent??!

Nä nu ska jag ta och göra lite ingenting en sån här lördag kväll, e sjukt trött fortfarande efter tågresan. . .

Collage

Publicerat: 2011-01-08 / 13:25:27


Lägger ut lite mer bilder från hösten som jag gjort hela vintern, men har inte riktigt känt för att gå ut nått nu på sistone för att ta så mycket bilder tyvärr. Men det ska väll bli ändring på det också.


Före- och efterbild. . . .

Publicerat: 2011-01-06 / 12:31:24

Hej!

Lägger upp en före och efter bild, det är kul att kika på resultatet så här med orginalet brevid. Ni som inte hittat till Photoshoprecept.se ännu, så tipsar jag igen, gå in dit och kika. Det är hur intressant som helst.

Jag har inga jätteproblem med att visa detta för jag tycker det är en självklarhet för mig att man fortsätter redigera sin bild i Camera RAW och/eller Photoshop efter att bilden är tagen i kameran. Skrev ordet mig med kursiv stil för att alla tycker olika och det ska de få göra också;)

Jag tycker att fotografering och Photoshop går hand i hand, först måste man få till en bra bild i kameran, (en skitbild som är t ex sjukt underexponerad kan inte ens Camera RAW rädda utan att det blir för mycket brus i bilden). Sen fortsätter man i Photoshop för att få till den rätta känslan som man själv tycker att bilden ska ha.  

Photoshop är dagens digitala mörkrum, dock ett mörkrum som jag tror är mer mångsidig än dåtidens.

Här har jag pysslat med en bild som jag tog för länge sedan, ett gammal hjul ska ha en gammal känsla över sig, så jag redigerade dit lite av det:)


Idag är ingen vanlig dag. . .

Publicerat: 2011-01-05 / 18:07:09


För idag har det varit min mamma födelsedag:)

Dessa fina blommor fick hon och jag stod för maten (baconinlindad kycklingfilé med ris) och sen fika vi tårta:)


Scott i svartvitt

Publicerat: 2011-01-04 / 17:17:28


Detta är herr stövare och som alltid så är det synd om honom. Just denna dag var det synd om honom för han inte fick följa med på jakt, när hans kompis Reine fick det.

Emelie Ohlsson DVD-kurs "Behind the Scenes" och lite annat. . .

Publicerat: 2011-01-04 / 14:30:09
Hej!

Igår tog jag och gjorde slag i saken och köpte Emelie Ohlsson ena DVD-kurs "Behind the scenes" och man kan även kolla på de olika avsnitten på nätet. Jag tycker de olika avsnitten gett mig otroligt mycket och get mig suget efter att börja fotografera porträtt igen. Hon är så himla lättsam, verkar det som. Kan varmt rekommendera kurs-DVD:n.

Efter att ha kollat på några avsnitt av kursen på förmiddan så tog jag på mig massor med kläder och begav mig ut för lite frisk luft.Nästan en timme i 25 graders kyla fick mitt ansikte att frysa till is, så när man väl kom tillbaka hem till mamma och pappa och möttes av nybakat bröd och mandarin, så vart man väldigt glad=)

Dieselpumpar. . .

Publicerat: 2011-01-02 / 17:52:52


Idag gjorde jag en sk "Pirelli" när jag skulle tanka farssan bil, för jag och morsan skulle fara till affärn. Jag har redan tidigare insett att bensinstationer har någonting emot mig, för jag vet inte hur många gånger det hänt pinsamma saker. så som att jag ställt bilen med tanklocket på fel sida av pumpen, inte bara en gång utan 4 gånger (vid en och samma tankning). Det har även hänt att det inte kommit någon bensin ur slangen av någon konstig anledning och då har jag stått som ett fån och undrat va fan det är för fel nu då.

Idag var som sagt inget undantag. Vi stod vid pumpen och morsan stoppa in kortet och jag tryckte på knappen för diesel för personbil (finns en knapp för långtradare också), och tog slangen och skulle stoppa ner den i tanken. Jag tryckte och tryckte och den gick inte igenom hålet, som alltid så känner jag hur jag börjar bli högröd i ansiktet och känner hur alla "karlar" kollar på "den stackars lilla flickan som inte ens kan tanka en bil" och till slut fräste jag till morsan att ringa farssan och rådfråga vad vi skulle ta oss till. Pappa väl i luren och en stunds funderande, så skriker morsan, men va fan det är ju diesel vi försöker tanka, bilen är ju en BENSINare. "Hej då pappa vi hörs" sa jag och la på luren.

Jag tackar gud att pumpen inte fick plats i tanken, för då hade jag fått ringa farssan och berätta om att motorn i bilen pajat och vi skulle ha behövt en bärgare. Väl i bilen vart jag så frustrerad så tårarna ran och jag utbrast till mamma att "jag är fan inte bra på nånting, jag kan inte ens tanka bilen". Mamma sa några kloka ord som hon alltid säger och det vart bättre.

PS. Läste i tidningen att Pirelli lyckats tanka tanken full med Diesel på sin nya BENSINdrivna bil, så de fick boksera bort bilen. DS

Tillägnad konsten. . .

Publicerat: 2011-01-02 / 17:48:06Så här ser man ut när man försöker fotografera sig själv på frihand utan stativ, med en kamera som väger blyyy=P Lite lagomt sammanbiten, lite av en "you have all the worlds worries on your sholders"-look.

Men vad gör man inte för konsten egentligen. . . (Skulle öva på motljusbilder och har man ingen annan att tillgå så får man kämpa på för sig själv).


Gammalt i repris. . .

Publicerat: 2011-01-02 / 15:25:10


Var ut och gick tidigare idag och försökte vara lite kreativ, men det slutade med en halvdan bild på mig själv och en bakända av en skoter som for förbi och nästan skrämde livet ur mig=P

The fears of the future are all in your head. . .

Publicerat: 2011-01-01 / 20:09:22

Suttit och funderat lite på framtiden idag, så här på första dagen på det nya året och allt. Tänka är någonting jag är bra på, fast i år måste jag nog lova mig att tänka mindre och göra mer. . .


Slappardag. . .

Publicerat: 2011-01-01 / 15:35:38
Detta har jag gjort idag:


Lyssnat på musik och läst bok (julklapp av mina syskon).

Ett nytt och fräscht år. . .

Publicerat: 2011-01-01 / 12:21:14


Igår var det lugnt, skålade inte det nya året med lite avslagen julmust, och lyssnade på "ring klocka ring". Sen fick jag för mig typ 1 minut i tolv att jag ändå skulle fotografera lite fyrverkerier, så jag sprang som en galen gris runt runt för att leta kamera och minneskort innan jag blåste ut. Det vart ju några halvdanna försökt, kvaliten vart inte den bästa dock på frihand=P Måste nog planera bättre nästa år.

Gott nytt år och god fortsättning på er alla ännu en gång. . .