TIDEN GÅR SÅ FORT SÅ FORT. . .

Publicerat: 2010-01-31 / 23:50:41
Oooh va tiden går fort nuförtiden:/ Tyckte nyss klockan var fem och nu är den kvart i tolv.

Snuttan har fått umgås med en hund i helgen och det har gått förvånansvärt bra faktiskt, hon tog mod till sig och gick fram och nosa på hundens svans och allt. Inte har hon heller varit sur på mig efteråt när hunden gått hem:)

Lite fler produktbilder jag tog ikväll:
TRADERA

Publicerat: 2010-01-31 / 20:38:42
God kväll!

Som jag tidigare nämnde så har jag blivit medlem på tradera och jag läste igenom deras regler vid försäljning och lite sånt, så man vet vad som gäller. Det fanns en kategori om vad man inte fick sälja och det var bland annat använda underkläder, knark och lyssna på detta människor eller delar av människor???!!! Trodde jag skulle dö när jag läste det, det är ju bra att man vet om att man inte kan auktionera ut morsan eller så då;)

Nä då, nu ska jag vara seriös, de skriver väll upp allt för att verkligen gadera sig för eventuella försäljare som försöker sälja det ena med det andra bara. Men tyckte det var roligt att läsa:)

Här är lite av det jag tänkt lägga ut på auktion i alla fall:


Moodboards och totalt meningslösa bilder. . .

Publicerat: 2010-01-30 / 18:36:48
God kväll!

Idag har jag knåpat ihop så kallade "moodboards" som jag fick tips om hos Hanna B, det är ett sätt att få ner idéer inför en fotografering på papper, så att andra lättare kan förstå vad man har tänkt sig för bilder.

Måste få till några fotograferings tillfällen med ett ex antal personer och få ihop bilder, så jag kan söka lite jobb, hoppas de jag i första hand tänkt mig använda utav vill och har möllighet att ställa upp lite senare i vår bara:)

Ja detta fota jag idag, meningslöst;)


FREDAGSMYS. . .

Publicerat: 2010-01-29 / 23:31:40

Hej och hå!

Nu är man hemma igen, en super trevlig kväll vart det med god mat och snask till filmen. Vi såg "Drag me to hell" hade sett den tidigare dock, men det gick och se den en andra gång också. Det är sällan jag inte redan sett filmerna tjejerna vill se, så jag får vara snäll ibland och se om dem igen;)

Natti natti!


OM MIG

Publicerat: 2010-01-29 / 16:44:36


Idétorka. . .

Publicerat: 2010-01-29 / 11:43:54

God dag!

Har lite insperationstorka till att skriva och fotografering just nu:/ Så jag har lagt tiden till att plugga som ett djur sen igår, försökt fått in allt som jag behöver veta i skallen och det har faktiskt gått bra, trott eller ej.

Ikväll blir det tjejmiddag, ska bli trevligt, känns som att det är precis det jag behöver.


(Fick bli en gammal goding i repris)


Eländigt snöande:/

Publicerat: 2010-01-27 / 13:44:50

God dag!

I morse när jag klev upp möttes jag av denna syn genom fönstret
VALPAR

Publicerat: 2010-01-26 / 20:21:21

MAN SKA INTE SITTA OCH KOLLA PÅ SÅNA HÄR YOUTUBE FILMER JÖÖÖÖÖ:/SOTADE ÖGON

Publicerat: 2010-01-26 / 20:07:23
Hej:)

Hittade ett photoshop trix hos Nevnarien som hon hittat på moderskeppet.se på hur man kan göra så kallade sotade ögon, så jag var ju tvungen att testa, nedanför ser ni resultatet.


Ballooo och Igooooor

Publicerat: 2010-01-26 / 17:00:26
Hej och hå:)

Idag har jag haft besök av en gammal favorit och en ny goding, det vill säga gamle käre Balloo och nya Igor. De drog inte riktigt jämt hela tiden, det var en kamp om vem som skulle få bestämma och speciellt vem som skulle få mest uppmärksamhet:) Balloo vart så olycklig när Igor blev klappad av mig, så han flög upp i ansiktet och skulle visa att han faktiskt brydde sig mer om mig än Igor och att han var värd mer uppmärksamhet än han. Igor i sin tur blev sotis på sin matte som klappa Ballooo liiite för länge och sa ifrån på skarpen.

Sjuuuuuuukt söt var han i alla fall, Igor (ja Balloo är också söt *skratt*)

Hör och häpna, Nuttisen var inte alls sur på mig över att hon fick vistas i badrummet ett tag. Hon kom ut, kolla läget och gick och la sig på sin filt på fönsterbrädan (trots att Igor var nästan och provlåg hennes plats).

Ja nu är det bäst man gör någon nytta en stund. . vi höres


SKOLDAGEN I KORTHET

Publicerat: 2010-01-26 / 00:35:19

God kväll!

Idag som sagt påbörjade jag mina kurser i digital bildbehadling och visuell kommunikation (trodde de inte börja förens till veckan, men hade lite fel där ooops).

Suttit och kollat igenom två introföreläsningar och kan säga att båda kurserna verkar vara jättespännande, dessa två kurser är verkligen såna högskolekurser som jag trivs med, teori varvat med praktik.

Loggade även in och kika på studentportalen (eller pingpong som det heter på den högskolan=P) och kika runt lite, det fanns massa diskussionsforum som man kunde ställa frågor på, om allt från saker som har med kursen att göra till vilken kamerautrustning som kan tyckas vara bäst, ja man kan nog fråga i princip om vad som helst:)

Ett forum fanns bara för att man kunde checka med varandra vart man kommer ifrån och jag hoppas det finns någon härifrån, det vore superkul faktiskt.

Men annars idag har jag försökt hitta lite kurslitteratur och två av böckerna fanns på bibblan och två av böckerna hade jag redan sen innan och två måste jag beställa omgående, lite tur verkar man ha i alla fall.

Har rensat och gjort iordning mitt skrivbord och tagit fram pennor, pärmar och papper, och allt verkar ska vara färgglatt för min del just nu som ni märker. Koppen har jag som pennmugg och den är lite roligt, för jag fick den av min pappa, texten på den är några tänkvärda rader från min honom.

FÖRELÄSNING 1 -digital bildbehandling

Publicerat: 2010-01-25 / 15:38:47
Hej och hå!

Nu har man haft sin första nätbaserade föreläsning i digital bildbehandling, ca 45 minuters introduktion. Ja det är intressant hur utvecklingen går framåt:)

Nu ska jag kolla igenom vilka böcker som behövs. . .Hade bra alla så höres vi säkert nå senare:)

DAGENS ALLRA SISTA INLÄGG. . .

Publicerat: 2010-01-25 / 00:18:26
Ett sista inlägg för idag (eller dagens första, för klockan är över tolv). 

När jag leta igenom mina två skåp i vardagsrummet så hittade jag en bok av Mia Törnblom och en skrivbok som jag fick av mina syskon i julklapp tror jag förra året, nu tänkte jag faktiskt börja använda den hade jag tänkt (bättre sent än aldrig). I skrivboken kommer det bli en del skrivet skulle jag tro, vad jag kommer att skriva det berättar jag inte här:) 

På sista bilden på Mia Törnbloms bok ser ni hur den fungerar, för varje dag finns det någonting tänkvärt att läsa och sen får man skriva ner några egna rader om man vill.  
Undra om 2010 är mitt år??!!


Min utrustning

Publicerat: 2010-01-24 / 23:00:46

Min utrustning består av följande:

Kamerahus:
Canon eos 5d


Objektiv:

Canon 24-70 L 2,8
Canon 100 2,8 macro
HJÄLP TILL DE BEHÖVANDE PÅ HAITI

Publicerat: 2010-01-24 / 21:17:12
Det har väll antagligen inte ungått någon (förutom Gunde Svan) det som hänt på Haiti!

Kolla på klippet och bidra du med. . .


MAT

Publicerat: 2010-01-24 / 20:58:41

Hej och hå!

Nu har man gjort mat i alla fall, vart en väldigt sen middag märkte jag. Men men, huvudsaken är att jag fått i mig någonting i alla fall:)Matvete is da shit!!! (supergott alltså)


SJÄLVPORTTRÄTT OCH TANKEVERKSTAD

Publicerat: 2010-01-24 / 17:41:48

Hej och god kväll!

Fasiken vilken tankeverksamhet jag haft under hela dagen:) idé efter idé som ploppar upp i huvve, ska leta fram block och penna och skriva ner alla de kanon idéer jag har uppe i huvve tror jag.

Tänkte också tipsa om en riktigt bra blogg/hemsida som jag hittat, personen som äger den heter Stefan Tell, han skriver bland annat riktigt bra tips om studiofotografering, porträtt m.m. Helt klart läsvärd.

Här om dagen i brist på att ha nånting att göra, så testa jag och tog lite porträttbilder på mig själv, med tanke på att jag har världens toffs bak i nacken (som jag upptäckte senare) så får vissa av bilderna godkänt i alla fall *skratt* Här får ni ett smakprov på en av bilderna:
Nu ska jag ta och kocka ihop en hälsomiddag ikväll igen. . . hade bra alla så hörs vi nånting senare.


Mat a lá Liisaelina

Publicerat: 2010-01-23 / 21:20:59

God kväll!

Det tråkigaste som finns är att laga mat åt sig själv, finns nog inget mer trisstare, det leder oftast till att i alla fall jag inte äter så mycket och det jag äter är kanske inte det bästa för mig.

Men måste verkligen börja tänka på att äta ordentligt, så kvällen till ära stekte och koka jag ihop en röra bestående av makaroner, quornfärs, champinjoner och tomat. För att ha noll koll i köket så måste jag säga att rätten fick i alla fall betyget godkänt.
SKOLA, LET´S DANCE OCH AVATAR

Publicerat: 2010-01-23 / 03:35:25

God morgon, god dag och god kväll!

Nu har man fått lite klarhet om framtiden i alla fall, kommer som jag tidigare nämnde läsa Digital bildbehandling, men har glömt att säga att jag även kommer att läsa visuell kommunikation och webbdesign på högskolan i Jönköping (distans)+ några andra kurser, fick besked om de andra kurserna igår, så det är därför jag vet för säkert att jag kan plugga några månader till. Ska bli intressant faktiskt.

Men sen har jag även sökt jobb, nu är det bara att vänta och se vad som händer, hoppas verkligen någon nappar och blir intresserade *håll tummarna för mig tack:)*  

Ikväll har jag haft besök av några glada människor och vi satt och fika och kolla på Let´s dance, man blir ju inte lite avundsjuk på alla som kan dansa, speciellt när man själv är som en lyktstolpe i kroppen.

Avslutar natten till ära med att lägga upp en bild på mitt senaste verk *skratt*


 


Klicka på minatyren för att se originalbilden

Har under en längre tid funderat på hur folk gör dessa Avatar bilder, så jag var ju tvungen och testa på det en sväng ikväll.Dagavill. . .

Publicerat: 2010-01-22 / 00:03:46

God natt!

Nu har man skrivit klart CV:t och röjt undan allt i lägenheten, trodde det var Morden i midsommer ikväll, så jag knata upp på affärn och köpte några bitar godis och trodde att jag skulle få njuta av bra tv och godis ikväll, men det är torsdag idag och inte onsdag *suck*

Snuttisen var glad i alla fall för hon fick en burk sardiner till middag:Godiset åt jag så klart upp,
så nu mår jag sjukt illa och funderar återigen varför jag var tvungen att köpa chocklad av alla sorter som det faktiskt finns. . .

Nu blir det i alla fall sova. . .


STACKARS FOTOGRAFER:(

Publicerat: 2010-01-21 / 16:09:15

Hej och hå:)

Fördrivit min tid med att läsa runt på olika bloggar en stund och tycker synd om alla dessa fotografer som på sina bloggar vädjar om att folk ska låta bli att sno och publicera deras bilder på sina bloggar och att folk inte ska göra ändringar på deras bilder som de levererat och så vidare.

Trots alla förklaringar och trots lagen om upphovsrätten så är det väldigt många som inte bryr sig helt enkelt.
Anledningen till alla dessa bilder från Stockholm den senaste tiden är för att jag saknar verkligen Stockholm just nu. Tänkt en del på hur livet skulle sett ut om jag inte flytta därifrån överhuvudtaget, inte för att jag på nått sätt skulle vilja byta ut min tid här uppe och alla de underbara människor jag mött, som jag inte mött om jag inte hade flyttat. Men ja ni förstår nog säkert vad jag menar ändå:)


CV OCH BLOGGDESIGN

Publicerat: 2010-01-21 / 00:41:54
Hej!

Va tiden går fort när man sätter sig ner och gör någonting, kvällen har gått åt att skriva CV *pust, stonk och stön*, det är ju en hel vetenskap ju och det finns tusen olika sätt att skriva ett CV på. Men nu tror jag att jag fått till ett riktigt bra CV i alla fall, synd man måste skriva ett nytt personligt brev för varje jobb man söker, så att den är "skräddar sydd" varje gång (har lyckats knåpa ihop ett sånt ikväll i alla fall). Så i morgon blir det att skicka runt mitt attraktiva CV till allt och alla;)

Sen han jag också göra lite ändringar på bloggen, men blir så less när det inte funkar mer än på startsidan, men orkar inte kolla vad det är för fel nu, så ni får ha överseende för att alla andra sidor ser ut som hej kom och hjälp mig just nu. Funderar på att anlita någon som kan detta med bloggdesign som får fixa resten av sidorna, verkar ju inte lyckas få kläm på det som det verkar:(


BILDER FRÅN FÖRR

Publicerat: 2010-01-20 / 17:51:02Bilder från vackra Stockholm


Uppdatering-Snuttan

Publicerat: 2010-01-20 / 13:57:10Länge sen jag skrev nått om den här damen, så jag tänkte berätta att jag tror hon lagt på sig lite extra vikt, det känns så när man ska lyfta upp henne. Annars så mår hon så gott på sin ko-filt uppe på fönsterbrädan på dagarna skulle jag tro. . .


Mission impossible?!

Publicerat: 2010-01-19 / 17:29:33
Nu har man äntligen sorterat, burit och konkat grejer runt hela lägenheten, än är det inte över ALLT ska ju bäras iväg åt olika håll och ärligt talat det som jag tänkt hä upp på vind, det kommer nog antagligen inte få plats där uppe, det är riktigt proppfullt där.

I sopkategorin till höger kan ni skymta ett par finskor, den ena är dock förstörd, nämner inget namn på den skyldige, men jag ska ge ett ledtråd han börjar på S och slutar på KOTT.

Man kanske skulle ha kvar dem endå, det kanske blir på modet med en och en halv sko till våren? Vem vet, fulare mode än det har ju funnits tidigare;)

Nä det blir nog Tradera nästa. . .


I-landsproblem och vykort. . .

Publicerat: 2010-01-19 / 11:28:23

God förmiddag!

Nu har man vaknat till ur nattens koma, ska sätta igång och gå upp med allt bråte som jag samlat ihop till vinden på övervåningen. Förstår inte hur man lyckas samla på sig så mycket prylar egentligen??!! Höll p åoch säga till en kompis att om man skulle sälja iväg allt man inte ville ha för en krona styck så skulle man få ihop 10,000 kr eller ja i alla fall ett par tusen;)

Har säkert 8 kartonger med kläder från flera år tillbaka som jag aldrig kommer att använda, ett riktigt i-lands problem jag vet, men det är i såna här stunder som man faktiskt inser att materiella ting är bara en belastning.

Igår damp det ner ett litet vykort i brevlådan, från några vänner till mig som är i Thailand just nu. Det var inte alls så att man vart bra sugen på att åka iväg när det står på kortet att det är 30 grader varmt där borta, tack för det vännen *skratt*Men men, vad är Thailand, jämfört med ett svinkallt Östersund egentligen;)


Jag som utomjording?!

Publicerat: 2010-01-18 / 22:12:35

God kväll!  

Fick låna en vanlig kompaktkamera, så jag tog ett kort på mig och tänkte att jag skulle göra om den till nått i Photoshop, här har ni resultatet:  Är inte direkt någon hejare i sånt här, men roligt att testa sig fram lite och kolla vad det blir av det hela helt enkelt:)


Hemma igen. . .

Publicerat: 2010-01-18 / 02:02:12
Hej och hå!

Nu är man på hemmaplan igen efter helgen. Inte hänt så mycket, har mest tagit det lugnt och umgåts med lite folk:) Kollat på några filmer har jag hunnit med i alla fall, bland annat Wallander "Skytten", som vanligt var det en helt okej film. Ingen speciellt upphettsande sådan, men klart se bar.

Väl hemma, så var nuttisen inte alls så sur som jag trodde hon skulle vara. Hon skrek några gånger, men sen när hon fick en burk sardiner så vart hon nöjd:)

Fördrev kvällen med att ta några kort på smink jag hitta, det är bra den kan komma till någon nytta i alla fall;)Skulle lägga upp lite fler bilder, men både Photoshop och Adobe Bridge är hel konstig ikväll, tur jag beställde mer rammine till datorn idag, så förhoppningsvis ska den funka lite bättre sen, fick lite sponsring så jag kunde köpa den:)


Helgen är här. . .

Publicerat: 2010-01-15 / 15:25:19
Ja hopp!

Då var det fredag igen, ska inte göra så mycket speciellt i helgen mer än och fara bort och kommer hem på Söndag är det tänkt. Kan ju inte lämna lilla Nuttisen ensam alltför länge, då blir hon nog sur, fast sur blir hon nog vilket fall som helst;)

Ska ta och packa klart och sen fara iväg och hämta ut mina linser, har varit glasögonorm alltför länge nu känns det som, ska bli riktigt skönt och slippa glasögonen ett tag.Hoppas ni alla som kikar in får en trevlig helg:)

Tomato mania. . ..

Publicerat: 2010-01-15 / 02:19:38

Detta pyssla jag med ikväll, tänk vad man kan göra med en liten tomat och lite fantasi:)


Vinter 2010

Publicerat: 2010-01-15 / 02:16:37

Hej och hallo:)

Här kommer lite bilder från idag då jag var ut och gick, rätt vackert just nu. ALLT är beklätt med frost, bilden på elstolpen längst ner tycker jag är läskig, tycker inte om den, kan inte riktigt förklara varför, men tyckte mönstret var läskig på något sätt, den andra bilden är en bild på hur husväggen här hemma såg ut. . .Promenaden

Publicerat: 2010-01-14 / 18:24:07

Hej!

Var ut idag som jag tidigare nämnde, riktigt fint väder men det var 20 minus. Frös fruktansvärt om ansiktet, men det gick bra på hemvägen för då hade jag tappat all känsel så det gjorde inge ont längre.


Här är två bilder som jag tog, kommer kanske fler senare ikväll:
Is

Nä nu ska jag forstsätta och städa klart. . .


Kläder. . .

Publicerat: 2010-01-14 / 11:47:05
Tjoho!

Fasiken va fint väder det är ute och jag kan ju inte bara sätta igång och städa mitt i allt detta. Det vore ju rent olagligt att inte gå ut en liten sväng i alla fall, väntar på att batteriet till Ipoden och kameran ska laddas, sen så ska jag bege mig ut.

Suttit och kollat på lite kläder på internet, känner att jag kanske ska ha lite mer "finkläder" och ha när man ska iväg på nånting. Jag har ju som inte haft något jobb där det krävs någon så kallad "dresscode" precis *skratt*

Har ju kvar presentkortet på H&M som jag måste använda upp ju, hittade ett par jeans och en kavaj som jag eventuellt tänkte att jag kunde köpa. Har inga ljusa vanliga jeans och så skulle jag behöva ett par tighta ljusa jeans. Antar att det är bra och ha lite av varje sort.

Men i alla fall, jag har bestämt mig för att ha min stil av kläder som jag har just nu, för det är riktigt skönt att inte behöva linda in sig i kläder som smider åt som korvskinn 24 h om dygnet, men det kan va trevligt att ha möjlighet till det när man väl behöver göra det nångång i vår kanske.

Blir alltid lika störd för det finns en liten klädaffär i Ström som ALLTID har sjukt fina kläder när jag är in och kikar, sist så hitta jag den perfekta gråa västen som jag letat efter i evigheter, men den hade jag så klart inte råd att köpa just då:/ Sen hade de även en riktigt snygg kjol (hittar aldrig kjolar som jag tycker om). Kanske att man har råd att köpa något nästa gång man går in och kikar.

Men att hitta nått som verkligen passar i det stora hela är ju en annan femma, jag har en liten formel som brukar besannas alltför ofta när man går in och testar kläder:

låga midjor+korta tröjor=överjästmuffins häng på sidorna som inte är snyggt!!!!

Nu säger jag absolut inte att jag är fet eller allt för långt ifrån att vara rätt normal, men alltså jeans med lågmidja är inte snyggt på mig *skratt* Synd bara att de enda jeansen med lite högre midja som jag tycker om och som jag har ett par av, är inte så billiga att köpa:/

Med allt detta snack om kläder, så tänkte jag att kanske man skulle ha börjat att lägga upp bilder på "dagens oufitt", men kom på att ingen är nog så intresserad av att se mig posera i en armétröja från Ö&B för 25:- och ett par mjukisbyxor från Team Sportia för 199:-. Nä sånt får jag helt enkelt syssla med den dagen då jag uppgradet mitt liv lite;)

PS. Sen skulle jag vilja ha en skinnjacka, hitta en sån på nätet:) D.S

Morden i Midsommer och nytt te. . .

Publicerat: 2010-01-14 / 00:10:57

Vart sittande framför tv:n och "Morden i Midsommer", helt okej serie måste jag säga. Men hade jag vetat att den skulle hålla på ändå fram till klockan kvart över elva (2 tim 15 min) så hade jag nog inte börjat sett den ens.

Men men nu ska jag ta och koka lite te åt mig själv och sen försöka sova en stund så man orkar upp och städa i morgon, jag riktigt längtar *inte*ett te som jag köpte igår när jag var på affärn, undrar om den är god eller inte:)

(I morgon ska jag se om jag inte lyckas ta några kort med någon anna bakgrund än svart *skratt*)

Ett litet bidrag till. . .

Publicerat: 2010-01-13 / 20:06:29


Koppar

Publicerat: 2010-01-13 / 20:02:04

God kväll!

Det vart ingen städning idag, kände inte för det när jag klev upp i morse. Riktigt seg och trött satt jag med min kaffekopp och kolla på Nyhetsmorgon på tv och gjorde allt för att inte somna, men i morgon då jävlar blir det städa av. Men jag hade bokat tvättstugan tills idag, så det fick jag så lov och masa mig ner till och tvätta och jag kan säga att det behövdes verkligen;) Ikväll slog jag ihjäl lite tid och försökte komma underfund med hur man ska kunna ta kort i det där ljustältet jag fick igår. Här kommer två bidrag:
Mitt paket. . .

Publicerat: 2010-01-12 / 23:01:45


God kväll, ja nu var jag och hämta ut mitt paket tidigare ikväll och i paketet låg det ett s.k ljuställt för produktfotografering. Fick lite julklapps pengar, så jag använde mig utav dem för att köpa ett sånt från Kaffebrus

Här nedanför kommer ett litet exempel på mina ansträngningar ikväll:
Man kan använda sig utav, vit, svart, blå och röd bakgrund om man vill:) Ska testa lite mer i morgon, men först ska jag storstäda och sen får jag lite besök under lunchen:)


Ny header. . .

Publicerat: 2010-01-12 / 15:50:22
Ja nu har man i alla fall knåpa ihop en ny header på en halvtimme, är ju bättre än ingen header alls. Sitter och väntar på att få hämta ut min sena julklapp också (väntat sen igår), står att den är sorterad i Ånge sen i Söndags. Vet inte hur lång tid det ska ta för ett paket att vandra upp hit till Östersund egentligen. . .

Fem minuter efter att jag skrev det här inlägget så pep det till i telefon, paketet har kommit;)

Jädrans också!

Publicerat: 2010-01-12 / 14:06:50

Hej hej!

Vilket klant*rsel man är ibland, skulle så klart fippla lite med min blogg och då försvann headern. Tänkte att ja, det är ju bara att ladda upp den igen, men riktigt så enkelt ville det ju inte sig. Kom på att en mapp som jag gjorde i ordning innan jag formatera datorn, som jag skulle ha laddat över på den externa hårddisken, ja den kom så klart inte med. Så nu har jag varken min header, Spotify eller något av mina skolarbeten kvar.


Ljusa upp mörka ögon. . .

Publicerat: 2010-01-11 / 19:49:02God kväll!


Tänkte visa en sak som man kan göra i photoshop om man vill ljusa upp ett par ögon
(om man inte fått till det när man tar kortet i kameran).

Nyckeln till att lyckas är att använda burn och dodge tool i photoshop.
1. Välj Dodge tool i verktygspaletten

2. Se till så att du använder en mjuk och "luddig" pensel så det inte uppstår hårda kanter när du målar på ögat,


3.
Ställ range Highlights,

4. Välj en exposure på ungefär 15% (testa dig fram till vad du själv tycker är lagom helt enkelt, ibland kan det behövas mer ibland mindre).5. Sen penslar du på ögat (ej ögonvitan) tills du får den ljushet som du önskar. Till ögonvitan kan man använda sig av ett värde på ca 3-4% och dra med penseln lite lätt för att ljusa upp dem och göra dem en aning vitare.

6. Sen kan man om man vill, använda sig av burn tool och ställa range shadows och mörka ner det mörka i ögat om man vill:)Så där jag då var det klart:)


Promenad och vägskyltar. . .

Publicerat: 2010-01-11 / 06:53:33

God morgon på er:)

Tänkte visa två bilder som jag tog igår när jag gick på en promenad:Reagera på den nedersta bilden, det var ju något nytt:)


Datorn är klar

Publicerat: 2010-01-10 / 19:37:59
Nu är formateringen klar. Ingen dator vart utslängd ut genom fönstret i alla fall;) Har windows vista nu, den funkar inte riktigt bra på min dator, för jag har för lite ram-minne. Men datorn funkar i alla fall bättre nu än den gjorde innan, då jag kunde laga en tre rätters middag innan jag kommit in i Photoshop eller något annat program.

Nu ska jag sätta mig ner och installera in lite program:)

Omformatering av datorn

Publicerat: 2010-01-10 / 16:28:53
Tjoho!

Nu ska datorn formateras om, den funkar så trögt så det är inte sant. Har bestämt mig för att göra formateringen på egen hand, så önska mig lycka till. Risken finns att datorn blir svart och den åker ut genom fönstret, men jag hoppas jag kan hålla mig lugn och sansad=P

Har telefonsupport i alla fall men har en känsla av att det kommer vara synd om supporten under kvällen *skratt*

Hörs kanske någonting senare. .

Snuttisen önskar alla en god natt:)

Publicerat: 2010-01-10 / 00:21:15
Fryser snart ihjäl. . .

Publicerat: 2010-01-09 / 14:35:29

Satan va kallt det är!!!!!!

Vinter i all ära, men 30 minus i över en vecka, det är väll att ta i lite väderguden??!! Eller vad säger ni?? Visst är det fint med den vita snön och solen ute, men det är inte till någon större nytta när man måste klä ut sig till en mischelingubbe, bara för att gå ut med soporna.

Som vanligt, när jag lessnar på denna årstid så drömmer jag tillbaka till sommarn,
tog fram lite bilder som togs förra våren i Sundsvall.
Musen. . .

Publicerat: 2010-01-09 / 03:29:38

Igår berätta jag om de små mössen som jag köpte på djurmagasinet. Så här ser de ut i alla fall: 
Skulle egentligen skicka med en av mössen till min katt (som inte bor här för hon kan inte gå ut då), men det verkar som att Nuttisen har bestämt sig för att alla är hennes, för hon har lekt med alla tre idag. En av mössen ser ut som att någon mer eller mindre lynchat stackarn, för det finns inte så mycket kvar av den längre.

Natti natti på er alla!


Stolt hundägare:)

Publicerat: 2010-01-09 / 02:02:35
Här är en bild som jag glömt bort att jag hade, gjorde lite mindre justeringar till nu när jag fick tillgång CS4:)

Visst passar de bra tillsammans?:)


Photoshop CS4

Publicerat: 2010-01-09 / 01:50:22

 

Hej!

Ikväll laddade jag ner nya Photoshop CS4, en prov version som man kan ha i en månad. Visste om sen förut att det kommit lite nya funktioner till Camera RAW, som är ett plug-in program till själva Photoshop. Så därför ville jag testa och se om det var lika bra som jag hade hoppats.


Bland annat nu så kan nu redan i Camera RAW ändra kontrast, mättnad och dylikt i endast valda delar av en bild, d
etta genom att enkelt måla över området som man vill förändra. Till en viss del känner den här penseln av vart kanterna på det valda området slutar och på det sättet målar man inte över ställen som man inte vill ska påverkas (naturligtvis så är inte penseln helt hundra på att känna igen kanterna, men i många fall i mina försök ikväll så har det funkat bra). då slipper man gå över till Photshop för att fixa med markeringar och lagermasker om man vill göra lokala förändringar som man behöver göra om man använder sig utav CS3.

Denna funktion är t ex jättebra i ett foto som den nedanför. Där man gärna ljusar upp bakgrunden men snö, men kanske inte vill ljusa upp hunden lika mycket och där man kanske vill öka lite mättnad och kontrast på hunden utan att påverka snön och så vidare.
Ny design. . .

Publicerat: 2010-01-08 / 01:35:22
Nu har jag i alla fall gjort om bloggdesignen och förhoppningsvis så ska den funka att titta på för alla som besöker bloggen:)

Mvh

"Semlan"

Princess

Publicerat: 2010-01-08 / 01:33:12

Hej och hå ute i natten!

Som jag tidigare nämnde så har jag ju fått en ny inneboende nu när min gamla flyttat ut och blivit med jobb:) Den här tjejen är ju lite hårigare än den förra dock *skratt*

Tänkte att jag måste ju visa upp hur prinsessan ser ut i alla fall:
Det är inte lätt att fota djur och speciellt inte katter, de flesta katter är ju inte lika lydiga och jag förstår att Snuttan såg ut som ett frågetecken när jag vifta med armarna och sa "sitt" om och om igen när ingenting hände. Men fick till nån bild i alla fall:)

Hon är i alla fall hemmastad som det verkar, hon har hittat sin matplats, utsiktsplats vid fönstret där hon tillbringar några timmar varje dag och hennes favoritställe sängen. Längst in i hörnet mot väggen, där ligger hon nu och sover tillsammans med sin lilla leksaksråtta som jag köpte på Djurmagasinet idag:)Kattägare tillsvidare

Publicerat: 2010-01-05 / 21:07:09


Kylan håller i sig, över tjugo grader idag igen *suck* Längtar verkligen till sommaren, solen och de ljusa sena kvällarna.

Men nog om det, hade besök idag och tiden gick så sjukt fort. Helt plöstsligt var han tvungen att åka hem igen.    Men jag var fortfarande hängig av förkylningen idag, så han laga mat och gjorde iordning fika:) men han ville inte vara med på kort, han hade en "dålig hår-dag" idag *skratt* Det får bli någon annan gång helt enkelt.

Har glömt att berätta, men från och med nu och ett tag framöver är jag med katt. Hon verkar trivas här, hon har ätit, varit på lådan och nu ligger hon och sover på sin utsiktsplats på fönsterbrädan. Därifrån kan hon hålla koll på läget där ute:) Ska försöka knäppa något kort på henne någon dag, om fröken tillåter *skratt* Men nu får ni nöja er med två vinterbilder jag tog här om dagen istället.
Porträtt igen. . .

Publicerat: 2010-01-05 / 02:59:45
Nu har man suttit framför datorn i ett antal timmar igen, det blir lätt så när man blir ensammen. Har grejat med lite porträttbilder igen.


 

Sa åt honom och försöka le åtminstone en gång:) Men då hade den jäveln läst i en av mina fotoböcker att man inte alls behövde le på bild, tvärtom istället för att ge ifrån sig ett ansträngt leende och istället bara vara, så kunde det ge bilden den lilla extra karaktären sa han och absolut det håller jag med om, har själv absolut inte lätt och le på kort och tenderar mest att se ut som en semla eller nått och tvingar aldrig någon le på kort.

 

Men i detta fall mena jag mest att han åtminstone kunde byta ansiktuttryck från "kom hit din jävel så ska jag slå ihjäl dig=P" till att "bara vara cool" typ *skratt* (syftar på ansiktuttrycket på föregående bild som jag la ut igår där han ser mindre glad ut *skratt*).


I morgon får jag besök av nästa "offer" för kameran, wish me good luck att jag får öva på honom också:)


Porträtt

Publicerat: 2010-01-04 / 00:01:56
Lypsyl ska det vara på torra läppar. . .

Publicerat: 2010-01-03 / 23:33:51

Ja hopp då var denna dag över snart!

Har börjat blivi lite bättre i förkylningen i alla fall, det känns skönt. Men igår var det riktigt illa, hade sprungit hela dagen, så jag mådde skit på kvällen och hade bränt mina läppar nå fruktansvärt och det sved (blir så när jag inte dricker tillräckligt). Hade ingen lypsyl eller nånting att hä på och jag trodde jag skulle bli tokig. Men jag kom på en briljant idé, tänkte att fett måste väll ändå vara återfuktande och bra???!!! Så jag tog fram margarin ur kylskåpet och smeta på läpparna. Och ja, till en början var det riktigt behagligt faktiskt och jag luta mig tilbaka i soffan och titta på tv. Enda fram tills SALTET i smöret kickade in, SATAN vad det sved och jag trodde jag skulle dö!!! Jag sprang till köket för att spola bort det, men kunde inte röra läpparna för det kändes som om dom var i brand.

Men efter många om och men var smöret borttvättat. Det positiva med detta var att läpparna vart så svulla och bedövade av margarinchocken så att smärtan gick att uthärda så jag kunde gå och lägga mig. 

Sså slutsatsen av detta är den att margarin på torra läppar är ungefär lika dumt som att smeta nagellack på dom istället för läppstift, som jag gjorde när jag var sju och ville göra mig fin.

Det är så sant som de säger, man lär sig av sina misstag. . Undra vad jag ska hä på läpparna nästan gång???=p


Sjuk återigen. . .

Publicerat: 2010-01-02 / 21:19:25
Hej!

Har legat och varit sjuk i några dagar, så jag har  inte gjort så mycket mer än slappat och tagit det lugnt. Idag kände mig nästan frisk och så klart tog jag och boka tvättstuga, gick ut och gick en liten runda och höll igång, så nu har jag ont i halsen, snorar och mår allmänt pyton:/

Man är inte riktigt klok. . . *pappa hade rätt* *skratt*

Första inlägget för år 2010. . .

Publicerat: 2010-01-01 / 00:37:39Tacosen är äten, likaså kladdkakan, snorar bara mer nu än förut och tror jag har lite feber.

Men men, nu är det i alla fall 2010 och jag undrar vad detta år bär med sig? 
Hoppas att det är mycket gott i alla fall för mig och för alla jag känner:)


Ska inte sitta framför datorn och häcka något mer, ska lägga mig i soffan och fortsätta snora och glo på en film är det tänkt:)

GOD FORTSÄTTNING!!!