Studentporträtt

Publicerat: 2010-06-28 / 00:57:35

Hej!

Innan jag for på min lilla minisemester så fotograferade jag en tjej vid namn Martina som precis tagit studenten. Hon hade tyvärr inte möjligheten att bära studentmössan, men det vart fina porträtt kort ändå:)

Nu hade hon och hennes mamma i alla fall valt ut de kort som de ville ha och gav mig tillåtelse att publicera bilderna på bloggen så här får ni några smakprov:
Det var riktigt soligt och varmt just denna dag, så jag prövade på att fota lite i motljus också, smakprov på det kommer det sedan.

PS. Vi höll till vid minnesgärdet här i stan:) DS.  


Blandad kompott. . .

Publicerat: 2010-06-27 / 22:24:16
Hej!

Nu är man åter hemma igen, det var med blandade känslor man styrke kosan hemåt igår kväll. Det var helt underbart väder nästan hela veckan och jag har inte gjort så mycket annat än suttit på balkongen och läst böcker, varit nere i den lilla stan (om man nu kan kalla Kalix en stad?!, hm vet faktiskt inte), ätit en massa mat och fått massage. Nu är man hemma och i morgon börjar man jobba.

Det har heller inte blivit så mycket fotande på hela veckan, eftersom jag försökt tagit ledigt från allt som heter foto, bildbehandling och datorer. Men en liten prinsessa precis innan hon skulle fara hem (*saknar henne*) han jag fotografera och en trädgårdsprydnad som mamma hade på balkongen;), plus lite annat oväsentligt lite längre ner.  Jag var lagomt mallig på midsommarafton då mätarn visade på 25 plus och solen sken för fullt ute och de få jag pratade med under dagen hade alla regn och dåligt väder *fniss* Men myggen hade man kunnat vara utan *mutter*Och som sagt har ju läst lite böcker, det var länge sen jag läste en bok sist. Har väll inte funnits någon lust då man fått läsa så mycket andra böcker i skolan. Men nu hade farssan en intressant bok om Sverigedemokraterna. Nej jag är inte intresserad av att slå följe med dem, men måste ärligt säga att jag alltid varit intresserad av att få veta lite mer om vad de egentligen står för, varför de uppkommit och vilka det egentligen är som styr partiet och vilka som är deras medlemmar. Bara för att på ett bättre sätt kunna argumentera för varför jag inte tycker om deras politik och svaret på detta fick jag genom att läsa boken "Jag är inte rabiat, jag äter Pizza" en bok om Sverigedemokraterna, skriven av Niklas Orrenius. 

Sen läste jag även en bok som heter "Hemlös med egna ord".  Den är skriven av 57 hemlösa personer och all material har blivit publicerat i gatutidningen "Situation Stockholm" innan alla texter publicerades i denna bok. Den var så spännande att läsa så att den var svår att lägga ifrån sig. Jag kan verkligen rekommendera båda böckerna till någon som vill läsa någonting spännande och intressant i sommar.


OM MIG

Publicerat: 2010-06-18 / 09:08:50Att skriva en presentation av sig själv är är det svåraste som finns och jag är riktigt dålig på det.
Men så mycket kan jag säga att jag heter Liisa och jag är 26 år gammal och som ni redan kanske gissat, så är foto min stora passion här i livet.

Undrar ni något så är det bara att fråga:)


Nitro-del 3

Publicerat: 2010-06-16 / 10:26:44
God morgon!

Dagens väder är BLÅST, MOLN OCH KYLA!!! Man börjar lessna på detta, nog för att man ska jobba så det kvittar väll, så om finvädret ska vänta så får den gärna komma först i Augusti;) Men men, det värsta är ju att jag är så fruktansvärt likblek så till och med jag själv blir skrämd att se mina ben t ex.

Ja ja, nog pratat om väder. Ikväll ska jag träffa hårdrocksbandet Mysteria och hjälpa dem och fotografera ett skivomslag. Ska bli riktigt spännande faktiskt.

Här kommer de sista bilderna på tuffa Nittro:


Pa dam pa dam. . .

Publicerat: 2010-06-15 / 00:35:30
Hej i natten!

Nu börjar man bli så trött så att ögonen går i kors, dags och börja snegla åt sängen och gosa lite med Nusen, inte många dagar kvar tills hon flyttar hem:/

Funderar på att vara med i en fototävling på internet igen, få se om jag får klartecken på att få använda bilden som jag vill använda bara innan fredag:)

Här kommer en bild från barnfotograferingen:Två stycke ynkliga vitsippor

Publicerat: 2010-06-14 / 21:14:12
Hej och hå!

Äntligen hittade jag några vitsippor på denna del av Sverige, men gud så ynkliga de var. Det är inte direkt såna frodande ängar fulla med vitsippor som man ser i de flesta bloggar:/


En liten "uppdate"

Publicerat: 2010-06-13 / 22:23:30

Hej hej!

Nope har inte dött;) Har jobbat, fotat och haft problem med ryggen. Så efter allt inbokat så har tiden gått åt att vila. Men hela helgen har jag i alla fall suttit och redigerat bilder, redigerat bilder. . . och ja. . . redigerat lite bilder till. Nu är i alla fall alla bilder klara och utskickade till de som blivit fotograferade för utval.

Här kommer fyra bilder på fyra söta ungar: 

 


Nitro-del 2

Publicerat: 2010-06-07 / 18:32:57

Hej hej!

Nu är det dags att lyfta upp ändan från datastolen för idag.
Hoppas ni får en trevlig måndagkväll allihop.
FOTOTIPS-NR 1

Publicerat: 2010-06-06 / 23:06:39
Fick frågan av Mimmi om vad man ska tänka på när man fotograferar, så jag tänkte göra lite små inlägg lite då och då som handlar om vad jag tycker är viktigt att tänka på när man fotograferar. Har gjort en egen liten kategori för det hela och den heter "Fototips" som ni hittar under "Tips" i menyn ovan.  

Det första "misstagen" som jag gjorde när jag började att fotografera var att fotografera allt uppifrån så här:Anledningen till varför jag tycker det är ett misstag att fotografera så här är för att jag kan tycka att det blir rätt tråkigt, för att det är ju oftast just så här man ser blommor och annat som ligger nedanför ögonhöjd och bilden blir där med inte så intressant.

Någonting annat som jag också kan tycka är "fel" med bilden är att den innehåller för mycket detaljer, det blir rörigt för ögat att titta på den, blomman som är det centrala i bilden ligger alldeles för långt ifrån. Det som hade kunnat göra bilden bättre är att man skulle ha gått närmare blomman och lämnat allt onödigt utanför. Ungefär som här nedan:  Men mitt hetaste tips är att böja på knäna, eller ännu bättre lägg dig ner på backen och bli lite smutsig för att kunna fånga den bästa bilden:)

Ungefär som i denna bild:Nu gäller inte tipsen ovan bara fotografering av blommor utan i princip det mesta man fotograferar. Det gäller att på något sätt bestämma sig för vad man som fotograf tycker är viktigt att ha med och lämna allt annat onödigt utanför. Det gäller även att hitta nya och spännande vinklar att fotografera ifrån och inte bara fotografera från de mest uppenbara vinklarna, på detta sätt gör du bilden du knäpper mer intressant att titta på.

Ja, detta var allt för denna gång. Fler tips kommer som sagt lite då och då:)


Helgen i korthet

Publicerat: 2010-06-06 / 22:00:35
God kväll!

Vilken helg det har varit, det har verkligen varit fullt upp. I fredags for jag till Brunflo för att träffa hunden Ville och hennes matte. Ville är en Border Collie med en minst sagt speciell teckning. Han var en jätte duktig kille som kunde massa konster, bland annat kunde han krypa, hoppa från höga stenar och bommar och sitta på en stubbe.

Sen när Ville var färdig fotad så följde jag med till stallet en sväng och fotograferade ett gäng hästar. När jag kom hem, så fick jag besök av Rogge och vi satt ner och fika och kolla på första Saw filmen som han inte sett.

På lördagen var det dags att bege sig till Sarah en vän som jag kännt i något år för att fotografera hennes dotter och tre andra små gulliga barn. Det var minst sagt roligt och en utmaning för mig som inte fotograferat så mycket barn tidigare.  (Bilder kommer senare)

Efter det for jag och Rogge och fika vid en strand, det var väldigt trevligt. Men jag är minst sagt less på att det ska blåsa jämt jämt jämt:/ Och efter fikat så begav vi oss och kika lite på ställen inför bröllopet som jag ska fota i sommar, man måste passa på när man hade svängarna förbi Sollefteå:)

Här kommer två bilder på Ville:


Nakenhunden Nitro

Publicerat: 2010-06-03 / 22:05:56
Tja!

Idag var jag alltså iväg och träffade nakenhunden Nitro och hans ägare på en bilverkstad. Som jag tidigare nämnde så är Nitro en tuff hund med mycket attityd, så bilder med gräsmatta skulle inte ha blivit så bra *skratt*.
Hela området var fullt med spännande miljöer att fota på och här kommer två bilder från dagens fotografering:PYSSELKVÄLL. . .

Publicerat: 2010-06-03 / 00:37:59

Hej i natten!

Ikväll efter att jag kom hem har jag pysslat, var nämligen in på Banduro Hobby innan jag for hem. De har ju såååå mycket roligt man skulle kunna köpa, men det går ju så klart inte:/ Köpte i alla fall papper och lite smått och gott och har fnulat på hur jag skulle kunna göra fina CD-fodral.

För övrigt så har jag gjort klart bilder och donat på, så att inte allt hopar sig i slutändan.


GO KATTEN

Publicerat: 2010-06-02 / 12:58:53
Hej!

Mina svalor som bor i ett hål i väggen breve vardagsrumsfönstret har flyttat in igen, trodde inte det eftersom Nusen är här, men en kväll hörde jag att de höll på och stöka på där för fullt. Just i denna stund satt Nusen och spana på dem och i stundens hetta så skulle hon göra en liten attack, men stackarn glömde bort att det var ju ett fönster ivägen, så hon drämde in huvve i glaset och for ner på golvet *skratt*


Här kommer en bild på en go katt som vi stötte på igår:)Nu är skolan slut för alla jag känner här uppe och de flesta är på väg "hem"

Känns tomt. . .väldigt tomt. . . och konstigt.

Det är nästan som att ett kapitel i mitt liv är slut och förhoppningsvis så är det nu ett nytt kapitel påbörjas. Usch, va jag låter lite djup. Men är väll för att jag har så svårt för förändringar emellanåt.  

Nu väntar sommarjobbet, som jag förövrigt påbörjade i måndags. Har fått schema och ska gå igenom den och se hur den är upplagd och sen fara iväg till optiken.